Volledig scherm
PREMIUM
Johan Huisman uit Rouveen heeft een handel in kaas en noten. En een donornier. ,,Ik ben de Nierstichting dankbaar, daarom wil ik wat terugdoen." © Pedro Sluiter Foto

Kaasboer Rouveen: 'Zonder donornier zou mijn winkel niet bestaan'

Kaasboer Johan Huisman uit Rouveen heeft zelf een donornier, zijn broer heeft een nier gekregen van hun vader en moeder Huisman heeft volgens haar zoon een 'topdonornier'. ,,En zonder nier zou mijn kaashandel nooit twintig jaar hebben bestaan, laten we wel zo eerlijk zijn", zegt Huisman, als hij zich richt tot Arie Dik van de Nierstichting. ,,Dankbaar ben ik, en daarvoor wil ik graag wat terug doen. Vandaar deze gift." 

Huisman (43) overhandigt vervolgens een cheque aan de Nierstichting, met daarop een bedrag van 5.000 euro. Het resultaat van anderhalve maand collecteren, waarbij de kaasboer uit Rouveen voor iedere verkochte kilo een euro in een potje stopte. ,,En ondernemers uit het dorp en de omgeving hebben me vervolgens enorm geholpen met extra sponsoring. Mijn bedrijf bestaat nu twintig jaar en om dat jubileum te vieren wilden we iets speciaals doen. Je kunt korting geven, maar dit leek ons goed. Iedereen weet van mijn donornier, en de situatie bij ons in de familie." 

Kop van Overijssel