Volledig scherm
Leerlingen bekijken het boekenaanbod in de nieuwe schoolbibliotheek © Pedro Sluiter Foto

Kamperzeedijk kan weer lezen

Ook al is er geen geen bibliotheek meer, inwoners van Kamperzeedijk, jong en oud, hebben toch de mogelijkheid om boeken te lenen en te lezen.

Ruim een jaar na de sluiting van de bibliotheek in Kamperzeedijk, is door basisschool De Driester een schoolbibliotheek in gebruik genomen. Dat gebeurde door wethouder Maarten Slingerland en de leerlingen Arjen Schuurman en Julian van Belzen. Volgens directeur Harold Engels zijn lezen en taalontwikkeling belangrijk voor leerlingen in de basisschoolleeftijd, en daarom heeft de school flink geïnvesteerd om een uitgebreide schoolbibliotheek op te tuigen. Met steun van bibliotheek en vrijwilligers is de collectie flink onder handen genomen. Er zijn veel nieuwe boeken aangeschaft, de inrichting van de bibliotheek is aangepast en alle boeken staan in een nieuw uitleensysteem. 

Voor volwassenen staan in De Driester twee boekenkasten met enkele honderden boeken. Die kunnen zonder registratie worden meegenomen en na lezing worden teruggebracht.

  1. Weet jij al op wie je gaat stemmen? Doe de Kieswijzer

    Weet jij al op wie je gaat stemmen? Doe de Kieswijzer

    Provincies zitten in je portemonnee, kunnen zomaar een windmolen in je achtertuin plannen of besluiten om de aanleg van die langverwachte rondweg nog maar eens tien jaar uit te stellen. Wat moeten er gebeuren met de Oostvaardersplassen? Hoe willen partijen de N35 aanpakken? En waar moeten de miljarden van de NUON-aandelen aan worden uitgegeven? Kortom, redenen genoeg om vooral even de Kieswijzer te raadplegen voor je op 20 maart gaat stemmen.

Kop van Overijssel