Volledig scherm
Leerlingen bekijken het boekenaanbod in de nieuwe schoolbibliotheek © Pedro Sluiter Foto

Kamperzeedijk kan weer lezen

Ook al is er geen geen bibliotheek meer, inwoners van Kamperzeedijk, jong en oud, hebben toch de mogelijkheid om boeken te lenen en te lezen.

Ruim een jaar na de sluiting van de bibliotheek in Kamperzeedijk, is door basisschool De Driester een schoolbibliotheek in gebruik genomen. Dat gebeurde door wethouder Maarten Slingerland en de leerlingen Arjen Schuurman en Julian van Belzen. Volgens directeur Harold Engels zijn lezen en taalontwikkeling belangrijk voor leerlingen in de basisschoolleeftijd, en daarom heeft de school flink geïnvesteerd om een uitgebreide schoolbibliotheek op te tuigen. Met steun van bibliotheek en vrijwilligers is de collectie flink onder handen genomen. Er zijn veel nieuwe boeken aangeschaft, de inrichting van de bibliotheek is aangepast en alle boeken staan in een nieuw uitleensysteem. 

Voor volwassenen staan in De Driester twee boekenkasten met enkele honderden boeken. Die kunnen zonder registratie worden meegenomen en na lezing worden teruggebracht.

  1. Steenwijkerlandse wethouder Tiny Bijl overleeft motie van wantrouwen

    Steenwij­ker­land­se wethouder Tiny Bijl overleeft motie van wantrouwen

    De Steenwijkerlandse wethouder Tiny Bijl (BGL) maakt nog steeds deel uit van het college. Ze overleefde een motie van wantrouwen van de oppositiepartijen CDA, CPB, GroenLinks, D66 en het tot de coalitie behorende VVD-raadslid Wim Stapel. Die werd ingediend tijdens een door de vier genoemde partijen aangevraagd interpellatiedebat. Bijl lag onder vuur rond de mogelijke aankoop door de gemeente van het Werkplein aan de Vesting.

Kop van Overijssel