Volledig scherm
In het Stadsmuseum in Vollenhove is een expositie van kerstgroepen te zien, afkomstig uit de collectie van twee verzamelaars. © stadsmuseum

Kerstgroepen uit de hele wereld te zien in Stadsmuseum Vollenhove

De meest bijzonder kerstgroepen zijn de komende weken te zien in het Stadsmuseum in Vollenhove. Ze komen uit de collecties van de verzamelaars Gery Woltinge uit Zwolle en Jo en Maria Smits uit Weurt (bij Nijmegen), die lid zijn van de vereniging Vrienden van de kerstgroep Nederland.

Kerstgroepen Wereldwijd is de titel die aan de kerstgroepenexpositie is gegeven.  ,,In deze tentoonstelling met wel een paar honderd groepen en groepjes is te zien hoe het aloude kerstverhaal overal ter wereld op verschillende manieren wordt uitgebeeld’’, verklaart Dineke Konter van het Stadsmuseum. ,,Van Europa tot Azië, van Afrika tot Amerika, elk werelddeel is vertegenwoordigd. Iedere kerststal is anders, maar toch vertellen ze alle hetzelfde verhaal; herkenbaar voor jong en oud.’’

Sfeervol

Bewoners van huizen in de Bisschopstraat en Kerkstraat  dragen ook bij een een sfeervol centrum in Vollenhove. Ze plaatsen kerststallen, kerstgroepjes, kerstbomen, kerstengelen of andere kerstversieringen achter de ramen, waardoor de binnenstad geheel in kerstsfeer is.

,,Zo is Vollenhove in de deze maand zeker de moeite waard om te bezoeken en met het museumbezoek ook een leuk uitje in de kerstvakantie’’, aldus Konter. In het Stadsmuseum wacht voor de kinderen een fotopuzzel.

De kerstgroepententoonstelling is te zien van 7 december tot en met 5 januari 2020, dagelijks van 13.00 uur tot 17.00 uur. Op eerste kerstdag (25 december) en Nieuwjaarsdag (1 januari) is het museum gesloten. 

Info: www.chcvollenhove.nl

Kop van Overijssel