Volledig scherm
PREMIUM
Voor de bouw van de Knarrenhof moeten de bomen en de groenstrook langs de Van der Vechtlaan grotendeels worden opgeofferd. © Wilbert Bijzitter

Knarrenhof in Hasselt staat er nog lang niet

Bij de bouw van een Knarrenhof is Hasselt is het onmogelijk om alle groen te behouden. Maar uitvoerig overleg tussen gemeente, de initiatiefnemer van het project en bewoners van de Dr. H.A.W van der Vechtlaan heeft er wel toe geleid dat gedeeltelijk tegemoet gekomen kan worden aan de bezwaren van de buurtbewoners. De raad van de gemeente Zwartewaterland deed een beroep op partijen om er uit te komen, en vroeg het college om hierin een bemiddelende rol te spelen.

Die omwonenden willen niet dat de bomenrij en de groenstrook in hun straat moet wijken voor de bouw van een hof met levensloopbestendige woningen op het terrein van de voormalige gemeentewerf aan het Tijlswegje. Ze hebben verscheidene keren schriftelijk en mondeling hun bezwaren kenbaar gemaakt bij de gemeente Zwartewaterland. Vorig jaar kwamen initiatiefnemer en omwonenden lijnrecht tegenover elkaar te staan. In een gemeentelijk memo over een gehouden informatieavond werd zelfs gesproken over een grimmige stemming, en waren de buurtbewoners niet meer bereid de dialoog aan te gaan.

  1. Carnavalisten laten zich niet omverblazen door beetje wind
    PREMIUM
    video

    Carnavalis­ten laten zich niet omverbla­zen door beetje wind

    Ondanks de stevige wind en wat buien zijn de carnavalsoptochten in Overijssel en Gelderland vandaag overal doorgegaan. In tegenstelling tot de zuidelijke provincies en Noord- en Zuid-Holland en Zeeland, waar diverse optochten voor vandaag of morgen zijn afgeblazen, staat het licht in de oostelijke regio's vooralsnog op groen. Wel wijzen sommige organiserende carnavalsverenigingen er wagenbouwers op dat ze hogere onderdelen die extra windgevoelig zijn extra goed moeten bevestigen.

Kop van Overijssel