Volledig scherm
PREMIUM
Op de voormalige gemeentewerf aan het Tijlswegje (voorgrond) komt een Knarrenhof. Voor de nieuwbouw moet de groensingel met bomen wijken en daar zijn de bewoners van de Dr. H.A.W. van der Vechtlaan niet blij mee. © Wilbert Bijzitter

Knarrenhof voor de deur is prima, maar het groen in Hasselt moet behouden blijven

Tegen de komst van een Knarrenhof hebben ze geen bezwaren. Maar voor de nieuwbouw mogen absoluut geen bomen en struiken worden opgeofferd. Dat is de boodschap van de bewoners van de Dr. H.A.W. van der Vechtlaan aan de gemeenteraad van Zwartewaterland.

Stichting Knarrenhof heeft enkele jaren geleden het oog laten vallen op een locatie aan het Tijlswegje, waar in het verleden gemeentewerken zat en het politiebureau was gevestigd. De gemeente wil af van die ‘oude meuk’ en heeft overeenstemming bereikt over de verkoop van de locatie, de sloop van de gebouwen en sanering van de grond aan Stichting Knarrenhof. Zoals de zaken er nu voor staan gebeurt dit in de eerste maanden van 2020. Daarna kan de bouw beginnen van zestien woningen, waarvan er inmiddels veertien mondeling zijn toegewezen, meldt de stichting. Een Knarrenhof is een woonvorm waarbij huizen voor ouderen worden gebouwd in een hofje, een formule die initiatiefnemer Peter Prak in meer plaatsen wil realiseren.

  1. Lichtontwerpers laten Blokzijl stralen
    PREMIUM

    Lichtont­wer­pers laten Blokzijl stralen

    Of het nu een 300 meter hoge wolkenkrabber in Doha (Qatar), het Voorpoortplein in Vollenhove, de nieuwe showroom van autobedrijf Marco van Beek in Steenwijk of een object tijdens een internationaal lichtfestival is, Berlux Lichtarchitectuur uit Blokzijl zorgt voor passend licht. En deze maand lanceren Berry van Egten en Ellen Goulmy in hun eigen stadje Lights in Blokzijl, na Glow Eindhoven en het Amsterdam Light Festival het derde (internationale) lichtfestival in ons land.

Kop van Overijssel