Konijnenparadijs bij Willemsoord stort in door storm: ‘Het was janken, janken en nog eens janken’

videoMet het instorten van de schuur stort ook de wereld van Anniek Overwijk in. De eigenaresse van Stichting Opvang Konijnenparadijs, net buiten Willemsoord op de grens van Friesland en Overijssel, vreest het ergste voor de bijna zeventig konijnen in de schuur. ,,Het was janken, janken en nog eens janken’’, zegt ze, als de brandweer bezig is loshangende dakdelen te verwijderen. Enkele uren later kan Anniek opgelucht ademhalen. 

Alle dieren zijn er heelhuids van afgekomen, stelt ze vast als ze even bij de hokken mag, met een veiligheidshelm op het hoofd. Dat vermoeden heeft ze al omdat voor de verbouwing van de schuur de de hokken zijn  verplaatst  naar de rechterkant en uitgerekend de  rechter muur staat nog overeind. De brandweer, die vanuit de hoogwerker in de schuur kan kijken, heeft haar dan al gerust gesteld. Maar ze maakt zich nog wel zorgen om de konijnen in de ziekenboeg en die in quarantaine zitten. 

  1. Corona-update | Buurman vindt longpatiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroerende video Isala
    video

    Corona-update | Buurman vindt longpa­tiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroeren­de video Isala

    De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag: Buurman vindt naar adem snakkende longpatiënt in galerij in Apeldoorn, Isala slingert ontroerende video op facebook, de start van een mega-operatie in het dierenlab in Deventer en het hartverscheurende verhaal van dochters die beide ouders in Harderwijk verloren door het virus.

Kop van Overijssel