Koning in Meppel: 'Hou Zuidwest-Drenthe zoals het is, want het is prachtig’

videoKoning Willem-Alexander en Koningin Maxima sloten hun Streekbezoek aan Zuidwest-Drenthe vanmiddag in Meppel af met een blijk van waardering voor de ontwikkelingen in de regio en de eigen identiteit van de Drentenaren. ,,Hou Zuidwest-Drenthe zoals het is, want wat we vandaag gezien hebben, is prachtig", aldus de Koning in de afscheidsspeech in de Grote Kerk in Meppel.

Toen had het Koninklijk paar er al een hele rit op zitten. Van GKN Fokker in Hoogeveen, via de Dwingeloo Radiotelescoop in Westerveld, 't Groen Hart in Veeningen door naar de Meppeler wijk Haveltermade. Waar ondanks een hoosbui, Meppelers geduldig wachtten op het hoge bezoek. Trees Ballhuis (69) uit Meppel kan niet wachten. ,,Toen ik nog in Den Haag woonde, maakte ik wel vaker koninklijke gebeurtenissen mee", vertelt ze. ,,Zoals de begrafenis van Wilhelmina. Nee, dan is dit veel leuker. En hen heb ik nog niet in het echt gezien.”
Dat wordt nog vrij lastig, want Truus krijgt concurrentie van een buurvrouw, met een opvallend accessoire: een papegaai. ,,Die heet Amalia", zegt de vrouw. ,,En ze kan het Wilhelmus zingen.” Vandaag helaas even niet, maar Koningin Maxima laat de vogel zonder enige aarzeling op haar hand balanceren.

  1. Tientallen gestolen busjes gestript: inval in Steenwijk en drie leden No Surrender opgepakt
    video

    Tientallen gestolen busjes gestript: inval in Steenwijk en drie leden No Surrender opgepakt

    De politie heeft vandaag drie No Surrender-leden opgepakt. De drie mannen, uit Noordwolde en Vledder, worden verdacht van het helen en omkatten van zo’n vijftig gestolen voertuigen. De arrestaties zijn onderdeel van een groot politieonderzoek, waarbij vanmorgen invallen zijn gedaan in vijf panden in Noordwolde, Steenwijk en Vledder. Bij een autobedrijf in Steenwijk werd de handelsvoorraad in beslag genomen.

Kop van Overijssel