Volledig scherm
De Koninklijke Marine is met drie schepen vertegenwoordigd tijdens het Grachtenfestival in Meppel. © Eigen foto

Koninklijke Marine met 3 schepen op Grachtenfestival Meppel

De Koninklijke Marine is met drie schepen vertegenwoordigd tijdens het Grachtenfestival in Meppel dat in het lustrumjaar een recordaantal deelnemers mag verwelkomen.

Ruim 60 historische schepen zullen in het weekend van 14, 15 en 16 juni de grachten van Meppel gaan vullen. Daarnaast dus ook de Koninklijke Marine: aan het Westeinde bij de sluis zullen maar liefst 3 schepen uit de varende Marinevloot afmeren.

Het multifunctionele havenvaartuig ‘Nieuwediep’ en een duikvaartuig uit de Cerberusklasse meren aan, aan het Westeinde. Naast genoemde vaartuigen heeft de Koninklijke Marine besloten om ook met een sleepboot uit de Lingeklasse het Grachtenfestival te bezoeken. Dit imposante schip is 27,5 meter lang en ruim 8 meter breed. Al deze schepen zijn op zaterdag en zondag vrij toegankelijk voor het publiek voor een bezichtiging.

Groei en bloei

Het jaarlijkse Grachtenfestival Meppel kenmerkt zich door allerlei activiteiten, waarbij het accent ligt op de grachten van Meppel. En dat is niet voor niets. De stad dankt een groot deel van zijn groei en bloei aan de vele vracht- en turfschepen die in vroeger jaren de stad doorkruisten en werk en handel brachten. Meppel vormde en vormt nog steeds het belangrijkste knooppunt in het net van waterwegen in Zuidwest-Drenthe en werd en wordt daarom de toegangspoort naar het noorden genoemd.

Volledig scherm
Het Grachtenfestival in Meppel is dit jaar voor de vijftiende keer. © Eigen foto
  1. Tegenstanders gooien stikstofvonnis in strijd tegen uitbreiding hotel in Giethoorn

    Tegenstan­ders gooien stikstof­von­nis in strijd tegen uitbrei­ding hotel in Giethoorn

    Tegenstanders grijpen stikstofregels aan op uitbreiding van Hotel De Harmonie in Giethoorn tegen te houden. Ze geloven er niets van dat het uitbreidingsplan voor Hotel De Harmonie in Giethoorn niet tot een verhoogde stikstofneerslag in het Natura 2000-gebied de Weerribben leidt. Zij bestreden dan ook gisteren bij de Raad van State het meest recente stikstofonderzoek van de gemeente Steenwijkerland.

Kop van Overijssel