De prijsuitreikingen tijdens het CH Rouveen vinden traditiegetrouw plaats door in klederdracht gehulde lintendames.
Volledig scherm
PREMIUM
De prijsuitreikingen tijdens het CH Rouveen vinden traditiegetrouw plaats door in klederdracht gehulde lintendames. © archief Stichting Paard & Sport

Kort nadat premier Rutte het goede nieuws heeft verteld, vergaderen concoursorganisatoren Rouveen al

Amper een uur nadat premier Mark Rutte en minister Ernst Kuipers op televisie de versoepelingen van de coronamaatregelen bekend hadden gemaakt, zaten de bestuursleden van Stichting Paard & Sport Rouveen al voor een online overleg bij elkaar. De uitkomst: op zaterdag 21 mei vindt het befaamde hippische evenement plaats.

 1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.
 2. Flevo Boys stunt en doet uitstekende zaken, zorgen nemen toe voor Olde Veste en VVOG haalt opgelucht adem

  Flevo Boys stunt en doet uitsteken­de zaken, zorgen nemen toe voor Olde Veste en VVOG haalt opgelucht adem

  Wie bij aanvang van deze speeldag had gezegd dat Flevo Boys Eemdijk met ruime cijfers zou gaan verslaan, was ongetwijfeld voor gek verklaard. Maar de ploeg uit Emmeloord won toch écht met 5-2 en deed daarmee goede zaken in de strijd tegen degradatie. Ook VVOG kan terugkijken op een meer dan geslaagde middag, terwijl voor d’Olde Veste’54 de zorgen flink toenemen na het thuisduel met SDV Barneveld.