De loswal in Giethoorn is voor ondernemers onmisbaar. Maar omwonenden zijn niet blij met de werkzaamheden door de vele verkeersbewegingen van zwaar verkeer en de herrie die het veroorzaakt.
Volledig scherm
PREMIUM
De loswal in Giethoorn is voor ondernemers onmisbaar. Maar omwonenden zijn niet blij met de werkzaamheden door de vele verkeersbewegingen van zwaar verkeer en de herrie die het veroorzaakt. © Frans Paalman

Laden en lossen drijft omwonenden van de loswal in Giethoorn tot waanzin: ‘Laat ze stoppen!’

Ze vechten al jaren een juridische strijd uit met de gemeente Steenwijkerland en de Provincie Overijssel over het laden en lossen op de loswal in Giethoorn en speelden dat altijd via de rechter. Maar nu afgelopen weken iedere ochtend vanaf 07.00 uur met een hoop kabaal wordt gewerkt aan de overkant van hun woning, trok Tjitske Koopal bij de voltallige gemeenteraad aan de bel: ,,Laat ze stoppen!”

  1. Baasje hangt hond op aan riem, maar heeft geen spijt: ‘Hij had zoveel pijn’
    PREMIUM

    Baasje hangt hond op aan riem, maar heeft geen spijt: ‘Hij had zoveel pijn’

    Het was de ‘meest humane weg’ die hij kon bedenken, nadat de dierenarts niet wilde komen om zijn hond te laten inslapen. Johan B. uit Zwartsluis sloeg het dier, dat volgens hem veel pijn leed, met een ijzeren stang op de kop, ‘om te verdoven’. Hing hem daarna op in het schuurtje en trok nog eens aan de riem om de nek te breken. ,,Het was snel gebeurd’’, zegt hij vandaag bij de politierechter in Zwolle.

Kop van Overijssel