Staphorster boerderijen. Toeristen zijn welkom, zegt lezer Jan Schra, maar ga ze niet geforceerd werven.
Volledig scherm
Staphorster boerderijen. Toeristen zijn welkom, zegt lezer Jan Schra, maar ga ze niet geforceerd werven. © Pedro Sluiter Foto

‘Leren we dan potdorie niets van de uit de hand gelopen situatie in Giethoorn!?’

LEZERSREACTIEDe Stichting Staphorst Recreatie en Toerisme heeft plannen om de gemeente Staphorst, in het bijzonder de nog bestaande tradities en cultuurelementen met name de klederdracht,  nadrukkelijk voor het voetlicht te brengen (de Stentor 14-09). Dit met het doel het toerisme flink te bevorderen. 

3 reacties

 • G.H. van der Weerd

  1 jaar geleden
  Volgens mij is dat wat hierboven geschetst wordt juist wat de stichting wil voorkomen: door initiatief te nemen heb je meer controle dan wanneer je niets doet en het je 'overkomt'. Ik lees vooral over 'geen hordes toeristen' over samenhang tussen bestaande activiteiten/initiatieven en niet zozeer over een hausse aan nieuwe activiteiten. Ik krijg de indruk dat schrijven bang is dat de stichting dat aan gaat jagen waarvan de stichting zelf aangeeft dat juist te willen voorkomen.
 • Mart Flierman

  1 jaar geleden
  Blijf gewoon authentiek ipv je tradities te vercommercialiseren. Van hordes mensenmassa's die de rust verstoren en een hoop rommel achterlaten wordt vrijwel niemand gelukkig. Op een enkeling na die er de zakken mee vult (en er zelf waarschijnlijk geen last van heeft).
 • B. Veerman

  1 jaar geleden
  Staphorst heeft toch wel aanzienlijk minder te bieden dan Giethoorn, je hoeft echt niet bang te zijn dat er opeens duizenden Chinezen naar een straat met boerderijen gaan kijken.