Volledig scherm
PREMIUM
Aanlijngebod voor honden © ANP XTRA

Loslopende honden gaan onverbiddelijk op de bon in natuurgebieden bij Steenwijk

Staatsbosbeheer waarschuwt niet meer: wie zijn hond vanaf nu nog los laat lopen in natuurgebieden De Woldberg en Eeserveld bij Steenwijk wordt zonder pardon op de bon geslingerd. De komende maanden wordt, samen met de politie, extra gecontroleerd.

,,Half maart is het broedseizoen aangebroken, dit betekent dat dieren nesten maken en jongen krijgen', aldus boswachter Denny Kroeze van Staatsbosbeheer. ,,Vogels die hun nest op de grond hebben, maar ook reeën, konijnen, hazen en hagedissen, kunnen door loslopende honden worden verstoord. Na een periode van een waarschuwing aan hondenbezitters is nu de tijd aangebroken dat er boetes worden uitgedeeld als honden niet aan de lijn lopen, en de eersten zijn al uitgeschreven.”

  1. Steenwijkerlandse wethouder Tiny Bijl overleeft motie van wantrouwen

    Steenwij­ker­land­se wethouder Tiny Bijl overleeft motie van wantrouwen

    De Steenwijkerlandse wethouder Tiny Bijl (BGL) maakt nog steeds deel uit van het college. Ze overleefde een motie van wantrouwen van de oppositiepartijen CDA, CPB, GroenLinks, D66 en het tot de coalitie behorende VVD-raadslid Wim Stapel. Die werd ingediend tijdens een door de vier genoemde partijen aangevraagd interpellatiedebat. Bijl lag onder vuur rond de mogelijke aankoop door de gemeente van het Werkplein aan de Vesting.

Kop van Overijssel