Volledig scherm
Het groenonderhoud in de gemeente Steenwijkerland is de komende jaren in handen van de NoordWestGroep © archief Wilbert Bijzitter

Maaien, schoffelen en snoeien langdurig in handen van de NoordWestGroep

Grasmaaien op sportvelden en al het overige groenonderhoud in de gemeente Steenwijkerland gebeurt de komende vijf jaar door de NoordWestGroep. Het leer-werkbedrijf en de gemeente zijn een vijfjarig groencontract overeengekomen.

Binnenkort vindt de officiële ondertekening van de langlopende overeenkomst plaats. Daarmee gaat volgens NoordWestGroep-directeur Arjen Mol een grote wens van de NoordWestGroep in vervulling. ,,Het geeft onze organisatie een mooi toekomstperspectief en ons groenbedrijf de kans om een sterke speler in de regio te worden.’’  Mol is enthousiast over het groencontract. ,,Wij willen Steenwijkerland mooier maken. Dat de gemeente ons nu het vertrouwen geeft om het groen de komende jaren te onderhouden, is een fantastische manier om aan iedereen te laten zien wat wij kunnen.’’

Ruim 100 medewerkers van de NoordWestGroep worden ingezet voor het onderhoud van de openbare ruimte. Zij snoeien bomen en struiken , schoffelen de perkjes, maaien de groenstroken en reinigen de straten. Ook de 17 begraafplaatsen en de 54 sportvelden in de gemeente Steenwijkerland worden door de NoordWestGroep onderhouden. Zo wordt er in het hoogseizoen, als de sportvelden twee keer per week gemaaid worden, ruim 120 kilometer met de maaicombinatie afgelegd.

Werkzoekenden

De NoordWestGroep is een sociale onderneming en een arbeidsontwikkelbedrijf met als doel alle werkzoekenden met afstand tot de arbeidsmarkt met passende hulp en ondersteuning naar werk te leiden. Zij kunnen binnen de NoordWestGroep ervaring opdoen en zich ontwikkelen, met als doel door te stromen naar regulier werk. 

Kop van Overijssel