Volledig scherm
Halil Erol © ANP

Man uit Meppel (42) aangehouden in moordzaak Halil Erol uit Steenwijk

Een 42-jarige inwoner van Meppel is vrijdagmorgen aangehouden. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij moord op de destijds 34-jarige Halil Erol uit Steenwijk. 

Halil Erol, vader van twee jonge dochters, verdween op zaterdag 6 februari 2010. Later dat jaar en in 2013 werden lichaamsdelen teruggevonden op verschillende plekken in het land.  Nieuwe forensische informatie

De 42-jarige man werd aangehouden naar aanleiding van nieuw forensisch onderzoek. Op de destijds aangetroffen goederen zijn sporen aangetroffen die in richting van de opnieuw aangehouden verdachte uit Meppel wezen. Donderdag vond aanvullend, forensisch onderzoek plaats bij de toenmalige woning van de aangehouden man uit Meppel. 

Dood

In 2017 werd ook onderzoek verricht naar de dood van Halil Erol. Hierbij is forensisch onderzoek gedaan in een woning aan de Doornbosheerd in Groningen en is een 39-jarige inwoonster van die stad aangehouden. Dit vond plaats naar aanleiding van informatie die bij de politie was binnengekomen. Ondanks het uitgebreide onderzoek, kon uiteindelijk niet worden vastgesteld of de woning in Groningen en de aangehouden verdachte wel of niet iets met de dood van Halil Erol te maken hebben gehad.

Beloning

De politie heeft sinds 2010 een beloning uitgeloofd voor de tip die leidt tot de oplossing van deze zaak. De beloning van vijftienduizend euro is nog steeds beschikbaar.

Hoe zat het ook alweer met de moord op Halil Erol? Een samenvatting:

Kop van Overijssel