Marieke van Dijk uit Giethoorn is de eerste vrouw (en tot nu toe enige) die de opleiding bij de Onderzeedienst heeft voltooid.
Volledig scherm
PREMIUM
Marieke van Dijk uit Giethoorn is de eerste vrouw (en tot nu toe enige) die de opleiding bij de Onderzeedienst heeft voltooid. © Wilbert Bijzitter

Marieke (26) uit Giethoorn is eerste vrouw met prestigieuze speld van onderzeedienst: ‘Wil het niet te groot maken’

Korporaal Marieke van Dijk (26) uit Giethoorn is de eerste vrouw in Nederland die de prestigieuze draaginsigne ‘De Flipper’ heeft ontvangen bij de onderzeedienst van de marine. Een bijzondere prestatie? Zelf vindt ze het wel meevallen. We legden haar zes stellingen voor. 

 1. Horecabedrijven uit Oost-Nederland die geen coronabewijs gaan checken staan online: ‘Ik weet nergens van’
  PREMIUM
  11

  Horecabe­drij­ven uit Oost-Nederland die geen coronabe­wijs gaan checken staan online: ‘Ik weet nergens van’

  Op Facebook regent het berichten van horecaondernemers die geen coronatoegangsbewijs zullen vragen aan hun gasten. Er zijn intussen zoveel ondernemers die hun gasten niet gaan checken, dat er complete websites, kaarten en documenten online staan waarin zichtbaar is waar je als gast niet gecontroleerd gaat worden. Alleen zijn sommige ondernemers verrast door het nieuws dat ze op die lijsten gezet zijn.
 2. 1,1 miljoen Kopen zonder kijken-kijkers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere
  Update

  1,1 miljoen Kopen zonder kij­ken-kij­kers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere

  Het is tijd om te gaan. Dat waren de woorden van Lumanda en Marloes gisteravond in Kopen zonder kijken, zo zagen 1,1 miljoen mensen. Het stel klapte zowat uit hun huis op Urk, maar een woning vinden bleek niet zo makkelijk te zijn. En toen er dan eindelijk een paleisje in Almere gevonden was voor de dames, sloeg de paniek bij Urker Lumanda toe. ,,Ik voel me niet thuis”, constateerde ze.

Kop van Overijssel