Babypark heeft al een vestiging in Amersfoort.
Volledig scherm
Babypark heeft al een vestiging in Amersfoort. © Google

Megastore Babypark kiest voor Staphorst

Megastore Babypark, Europa’s grootste babywinkel, opent een vestiging in Staphorst. Het is de elfde winkel van dit bedrijf, met hoofdvestiging Kesteren, in Nederland. ,,De vergunning is rond. Heel mooi voor Staphorst”, zegt wethouder Lucas Mulder. 

Babypark vestigt de winkel in een al 10 jaar leegstaand pand aan de Wethouder Buitenhuisstraat 4 in Staphorst. Dit levert ongeveer dertig arbeidsplaatsen op. Babypark wil in het gebouw een winkel onderbrengen met een oppervlakte van ongeveer 4000 vierkante meter. Het bedrijf verdeelt de oppervlakte over een deel van de begane grond van het pand en de verdieping. Het plan is ook om de parkeeroppervlakte bij het gebouw uit te breiden. 

100 babykamers

Babypark verkoopt alles voor baby’s en kinderen, met bijvoorbeeld meer dan 100 verschillend ingerichte babykamers en 500 kinderwagens. Het gebouw is eigendom van Rollecate. Babypark kiest voor een nieuwe vestiging in Staphorst vanwege de uitstekende bereikbaarheid van deze gemeente aan de A28. 

Christelijke identiteit

Het bedrijf voelt zich bovendien vanuit de christelijke identiteit verbonden met Staphorst. Het bedrijf wil op zondag gesloten zijn en door de verschillende winkeltijden op dit punt wil het niet op elke locatie in Nederland gevestigd zijn. Verder is Bebejou, die op een geringe afstand van de betreffende locatie is gelegen, een van de belangrijke leveranciers van Babypark. De komst van Babypark kan ook een versterking voor deze onderneming betekenen, doordat de showroom van Babypark, ook de showroom vormt van Bebejou.

  1. Verpleeg- en verzorgingshuizen in regio klaar voor opname herstellende coronapatiënten uit Isala

    Verpleeg- en verzor­gings­hui­zen in regio klaar voor opname herstellen­de coronapa­tiën­ten uit Isala

    De samenwerkende organisaties op het gebied van verpleging, verzorging en thuiszorg (VVT) rondom Zwolle zijn bereid herstellende coronapatiënten van ziekenhuis Isala over te nemen. Het gaat daarbij om patiënten die weliswaar besmet zijn, maar geen dringende medisch specialistische hulp meer nodig hebben. De eerste patiënten zijn inmiddels opgenomen in het Zonnehuis in Zwolle.

Kop van Overijssel