Volledig scherm
Wethouder Henk ten Hulscher. © gemeente meppel

Meppel houdt ruim drie miljoen euro over

Meppel heeft de wind mee. Met name door de goede verkoopresultaten van grond voor woningbouw en bedrijfsvestiging heeft de gemeente vorig jaar 3.135.000 euro overgehouden. 

De grondexploitaties hebben een positief resultaat van 5.060.000 opgeleverd . Het sociaal domein kwam 2.452.000 euro tekort ten opzichte van de begroting. 

Volgens wethouder Henk ten Hulscher, verantwoordelijk voor de portefeuille financiën, is de reservepositie van Meppel vorig jaar gestegen met ruim twee miljoen euro tot een totaal van 9.423.000 euro. ,,Een betere financiële positie blijft van belang om investeren in de ontwikkeling van de gemeente mogelijk te maken. Daarnaast moeten we nog beter bestand zijn tegen een onzekere ontwikkeling van inkomsten en tegen risico’s die de reserves kunnen aantasten”, aldus de wethouder.

Zijn collega Roelof Pieter Koning is van mening dat bijblijven in de concurrentie met andere steden en samenwerking met meer partijen, hoge eisen stelt aan de kwaliteit van het centrum. ,,Meppel moet telkens weer laten zien wat de stad waard is. De investeringen van de gemeente en van bedrijven laten zien dat we de weg omhoog gevonden hebben.” 

Kop van Overijssel