Volledig scherm
PREMIUM
Het vorig jaar overkapte terras bij Herberg 't Plein in Meppel aan de Prinsengracht. De ondernemer zou zich volgens de gemeente niet aan de terrasregels houden, maar Jaap de Boer weet van niks. © Pedro Sluiter Foto

Meppel tikt horeca op de vingers om terrassen, horeca weet van niks

Te brede parasols, te hoge windschermen of overkappingen waarvoor een vergunning verplicht is. Buitengewoon Opsporings Ambtenaren (BOA's)  van de gemeente Meppel tikten 6 horeca-ondernemers ervoor op de vingers. Maar de horecabazen weten van niks.

In een memo aan de gemeenteraad laat burgemeester Richard Korteland weten dat na een controle in januari van dit jaar een zestal ondernemers is geïnformeerd over geconstateerde overtredingen van het terrassenbeleid. Iets preciezer: 'Nadere regels terrassen’behorende bij de ‘Terrassenkaart’. 

  1. Overijssel: CDA verliest, maar blijft groot en zowel GroenLinks als Forum voor Democratie wint fors
    Video

    Overijssel: CDA verliest, maar blijft groot en zowel GroenLinks als Forum voor Democratie wint fors

    Het CDA heeft volgens de voorlopige uitslag in Overijssel weliswaar fors terrein verloren, maar met name het platteland blijft de christen-democraten trouw. In het Vechtdal, Salland, Twente en Steenwijkerland is het CDA ondanks fiks verlies nog altijd - en vaak veruit - de grootste partij. Daarmee lijken de christen-democraten net als vier jaar geleden de grootste partij in Overijssel te blijven. Al is het verschil met de nummer twee - in dit geval FvD en VVD - geslonken van vijf naar drie zetels.

Kop van Overijssel