Volledig scherm
© Wilbert Bijzitter

Meppeler ondernemers trekken portemonnee voor aantrekkelijker maken binnenstad

De ondernemers in de Meppeler binnenstad leggen de komende jaren samen een bedrag op tafel om de binnenstad aantrekkelijker te maken. Het instellen van de Bedrijven Investeringszone (BIZ) is een gevolg van anderhalf jaar overleg.

De BIZ maakt het mogelijk om alle ondernemers in de binnenstad verplicht te laten bijdragen aan de economische ontwikkeling en aantrekkelijkheid van het centrum. Dit gebeurt door middel van een heffing op de OZB. Op verzoek van ondernemers in de binnenstad heeft de gemeente deze heffing ingesteld. Via een onderzoek is eerst gekeken of er voldoende draagvlak voor was. Als initiatiefnemer toont de Meppeler Handels Vereniging (MHV) zich verheugd over het ‘ja’ van het merendeel van de ondernemers in Meppel.

,,Er zijn al velen stappen gezet en acties opgezet, zoals het aankleden van de gehele binnenstad met in het oog springende bloembakken tijdens de zomermaanden en het voorzien van de openbare ruimte tijdens de wintermaanden met passende sfeerverlichting. Maar we willen meer. Naar de toekomst toe is het van belang de aantrekkelijkheid van de binnenstad van Meppel niet alleen vast te houden maar zelfs te vergroten’’, aldus MHV-voorzitter Tjitske Visser. 

Om de positie van de binnenstad van Meppel in de regio te versterken en aantrekkelijk te maken zijn investeringen nodig, die nu vanuit de BIZ betaald kunnen worden. ,,Het huidige evenementenaanbod willen we niet alleen behouden maar ook uitbreiden en daarmee bestaande klanten nog beter bedienen en nieuwe bezoekers te trekken’’, aldus Visser. ,

Wethouder Roelof Pieter Koning: ,,Nu de ondernemers kiezen voor de toekomst is ook de gemeente aan zet om de samenwerking te laten groeien. Met deze positieve uitslag voor de invoeren van de BIZ kunnen we aan de slag, met alle ondernemers.’’

Kop van Overijssel