Volledig scherm
De bestuurder moet een cursus gaan volgen over hoe het wél hoort in het verkeer. © ANP

Met rotgang door 30-kilometerzone Genemuiden: dag rijbewijs

Genemuidenaren zijn het beu dat er op en rondom de Sasdijk veel te hard gereden wordt. De wijkagent hoorde hun smeekbedes en besloot maandagmiddag met een onopvallende politieauto te gaan controleren. Het was meteen raak.

Een bestuurder van een personenauto trapte in een 30-kilometerzone flink op het gaspedaal. De gecorrigeerde snelheid waarmee hij geklokt werd, was 81 kilometer per uur. Hard genoeg om zijn rijbewijs te moeten overhandigen aan oom agent. De bestuurder moet een cursus gaan volgen over hoe het wél hoort in het verkeer. 

  1. Zwaaien met ‘kanonskogels’ op NK in Nieuwleusen
    video

    Zwaaien met ‘kanonsko­gels’ op NK in Nieuwleu­sen

    Menig bezoeker van sportscholen en fitnesscentra werkt zich ermee in het zweet: de 'kettlebell’. Een soort kanonskogel met handvat, in allerlei kleuren, waarmee je lekker kunt slingeren en zwaaien. Maar met deze metalen bollen, die in gewicht oplopen van 8 tot 32 kilo, wordt ook een officiële sport beoefend. Jan-Hein van de Wiel is een van de circa negentig leden van de KettlebellSportBond Nederland, en tevens jury- en bestuurslid. De 39-jarige inwoner van Kloosterhaar haalde het NK naar FitFabrique Nieuwleusen, waar de geboren Brabander zelf werkzaam is als personal trainer en manager.

Kop van Overijssel

poll

Chinese touroperators hebben kennis gemaakt met Hanzestad Hasselt. Wellicht een voorbode voor de komst van vele oosterse toeristen. Maar wil Hasselt dit wel?

Chinese touroperators hebben kennis gemaakt met Hanzestad Hasselt. Wellicht een voorbode voor de komst van vele oosterse toeristen. Maar wil Hasselt dit wel?

  • Ja hoor, laat maar komen, goed voor de levendigheid en de economie. (49%)
  • Nee, een tweede Giethoorn zou een rampscenario zijn. (39%)
  • Het maakt mij niet uit. (12%)
430 stemmen