Volledig scherm
logo Dorpsbelang Wanneperveen © dorpsbelang

Met twee nieuwe bestuursleden is Dorpsbelang Wanneperveen gered

Het voortbestaan van Dorpsbelang Wanneperveen is verzekerd. Er hebben zich met Erwin Soer en Dennis Hoorn twee nieuwe bestuursleden gemeld.

Met de zittende bestuursleden Onne Hoekstra en Jack van der Linde zijn er nu weer voldoende bestuurders en kan de belangenvereniging verder. De vier gaan de komende tijd op zoek naar verdere versterking. Drie bestuursleden is het absolute minimum en Dorpsbelang dreigde daar even onder te komen door het afscheid van voorzitter Cor Hoorn. Hij maakte zeven jaar deel uit van het bestuur en zijn zittingstermijn was al met twee extra jaren verlengd.

In de aanloop naar de jaarvergadering was tevergeefs gezocht naar opvolging, waarop de noodklok werd geluid. Zonder nieuwe bestuursleden zou de belangenvereniging overgaan in een slapende toestand, waarbij activiteiten tot stilstond zouden komen. Door de aanmelding van Soer en Hoorn werd op het allerlaatste moment dat scenario afgewend.

Vereniging Dorpsbelang Wanneperveen is opgericht in 1996 en treedt onder meer op als gesprekspartner voor het gemeentebestuur van Steenwijkerland en wijst de gemeente op klachten, knelpunten, wensen en verbeterpunten. Dorpsbelang is verder verantwoordelijk voor de uitvoering van het dorpsontwikkelingsplan, de jaarlijks verschijnende dorpskrant De Veneger en beheert de lokale website.

Kop van Overijssel