Miranda de Haas is 'ervaringsdeskundige armoede en sociale uitsluiting'. Bij Stocklots'in Meppel krijgt ze zeven laptops om aan Meppelers in armoede te geven. 'Door corona zag je de digitale kloof, probeer je administratie maar eens te doen als je geen laptop kunt betalen en je niet bij de computers in de bieb terecht komt omdat die dicht is".
Volledig scherm
PREMIUM
Miranda de Haas is 'ervaringsdeskundige armoede en sociale uitsluiting'. Bij Stocklots'in Meppel krijgt ze zeven laptops om aan Meppelers in armoede te geven. 'Door corona zag je de digitale kloof, probeer je administratie maar eens te doen als je geen laptop kunt betalen en je niet bij de computers in de bieb terecht komt omdat die dicht is". © Wilbert Bijzitter

Miranda maakt armoede zichtbaar in Meppel: ‘De schaamte is groot’

Miranda de Haas uit Meppel werkt sinds twee jaar als ervaringsdeskundige armoede en sociale uitsluiting voor de gemeente Meppel. ,,Om inzichtelijk te maken wat armoede doet met mensen, zodat er sneller hulp komt.” Ze mag nog twee jaar langer blijven.

 1. KAART | Olst-Wijhe geeft opnieuw het goede voorbeeld, halvering van positieve tests in Flevoland

  KAART | Olst-Wij­he geeft opnieuw het goede voorbeeld, halvering van positieve tests in Flevoland

  Het RIVM meldt vandaag 5725 positieve tests: aanzienlijk meer dan gisteren (4628). Dat was ook verwacht doordat circa duizend van deze meldingen door een storing pas nu zijn meegerekend. Op Urk werd exact de helft aan positieve tests (26) geteld ten opzichte van gisteren. Desalniettemin werden daar - in verhouding tot het aantal inwoners - opnieuw de meeste coronagevallen van Nederland gemeld.
 1. De Jonge: Het ziet er niet goed uit voor verruiming december
  Play

  De Jonge: Het ziet er niet goed uit voor verruiming december

 2. Staatsloterij zoekt winnaars oudejaarstrekking
  Play

  Staatslote­rij zoekt winnaars oude­jaarstrek­king

Kop van Overijssel