Motorrijder vlucht voor politie en crasht tegen pinautomaat in Steenwijk

videoEen motorrijder is vanavond in Steenwijk tegen een pinautomaat gebotst, na een achtervolging door de politie. Het is onduidelijk waarom agenten hem op de hielen zaten. Een omstander filmde het ongeval. 

De politie achtervolgde de motorrijder in een auto met zwaailicht. Dat was op de Gedempte Turfhaven. Op de filmbeelden is goed te zien hoe de agenten achter hem aanreden en vervolgens afbogen, de parkeerplaats op. De motorrijder reed echter door en strandde tegen een pinautomaat van de Rabobank. Dat is een klein, op zichzelf staand gebouwtje.

Lees verder onder de foto

Volledig scherm
De achtervolging eindigt bij een pinautomaat van de Rabobank, waar de motorrijder onderuit gaat. © De Vries Media

Een ambulance kwam vrij snel ter plaatse. De motorrijder werd direct behandeld. Om 21.15 uur is hij naar het ziekenhuis gebracht. Over zijn verwondingen is nog niets bekend gemaakt. In de ambulance ging ook een agent mee.

Controleren

Kort na het ongeval kwamen meerdere politieagenten toegesneld. Politiewoordvoerder Frank Brouwer weet nog niet precies waarom agenten de motorrijder achtervolgden. ,,Ze wilden hem om iets controleren. Vervolgens ging-ie er vandoor.’’

Even na 21.00 uur heeft de politie de motorfiets afgevoerd. Het beschadigde voertuig werd in een aanhangwagen geladen en met een politiebusje naar het bureau gereden. Daar wordt het verder onderzocht.  

Kop van Overijssel