Uitgedoste deelnemers aan de Mudrun Boer en Burger. Studenten van Terra MBO organiseren in samenwerking met Aeres Hogeschool, een Mud-run op de Maargies Hoeve te Kallenkote.
Volledig scherm
PREMIUM
Uitgedoste deelnemers aan de Mudrun Boer en Burger. Studenten van Terra MBO organiseren in samenwerking met Aeres Hogeschool, een Mud-run op de Maargies Hoeve te Kallenkote. © Pedro Sluiter Foto

Mudrun Boer en Burger in Kallenkote: ‘Tot je nek in de drek’

Met een enorme buikschuiver over een stuk landbouwplastic glijden CDA-statenlid Eline Vedder en VVD-Europarlementariër Jan Huitema zaterdag zij aan zij over de finish van Mudrun Boer en Burger. Net als de andere honderd deelnemers gaan ze tot hun nek in de drek in het drassige veengebied achter de Maargies Hoeve. De organiserende studenten van de Terra MBO Meppel willen met dit evenement een verbinding leggen tussen boer en burger.

Nadruppend van het ijskoude slootwater en met moddervegen op het gezicht arriveren Vedder en Huitema op het erf van de Maargies Hoeve na de 5 kilometer lange mudrun. ,,Nat, modderig en lang", vat Vedder de tocht samen. Samen met Huitema bedwong ze onderweg 20 obstakels. Zo zwommen ze 100 meter door de Steenwijker Aa, slingerden ze met een touw over een sloot, kropen ze door de modder, renden ze door de stal en sprongen ze over strobalen. 

Kop van Overijssel