Volledig scherm
De trotse bestuurders van het museum met hun prijs. © sws

Museum Staphorst wint Vrijwilligersprijs

Het Museum Staphorst heeft de Vrijwilligerspluim 2019 in de wacht gesleept. Het bestuur was blij verrast met deze waardering en de cheque  van 500 euro.

De inwoners van Staphorst hadden de afgelopen periode massaal gestemd tijdens de door Stichting Welzijn Staphorst georganiseerde verkiezing. Er waren zes genomineerde organisaties en volgens SWS lag het aantal stemmen ‘behoorlijk dicht bij elkaar’. 

Op basis van de door de bevolking uitgebrachte stemmen heeft de onafhankelijke jury met wethouder Alwin Mussche, sportraadslid Herman Hempen, Henk Korterink vanuit diaconaal Platform en Jongerenraadslid Susan Hokse de knoop doorgehakt.

  1. IJsclubs onder druk door uitblijven winterweer: ‘Als we weer een ijsloze winter krijgen...’
    PREMIUM

    IJsclubs onder druk door uitblijven winterweer: ‘Als we weer een ijsloze winter krijgen...’

    Het uitblijven van een lange periode van winterweer heeft grote gevolgen voor natuurijsclubs in Nederland. Meerdere clubs hebben zich de afgelopen periode bij de KNSB gemeld, omdat hun kosten zo langzamerhand hoger worden dan de opbrengsten. Geen ijs betekent immers geen contributie van leden. ,,Dat het allemaal onder druk staat, is wel helder”, laat de schaatsbond weten. In Oost-Nederland vallen de problemen nog mee, maar ook daar is de situatie niet altijd rooskleurig. ,,Je moet teren op de reserves die je hebt.”

Kop van Overijssel