Aannemer BAM werkt aan de N331 bij Hasselt.
Volledig scherm
Aannemer BAM werkt aan de N331 bij Hasselt. © archief Freddy Schinkel

Nachtelijke wegwerkzaamheden kunnen Hasselt uit de slaap houden

Wie aan de rand van Hasselt woont en licht slaapt, zou best eens hinder kunnen ondervinden van de nachtelijke werkzaamheden aan de provinciale weg N331. Gedurende een aantal avonden en nachten gaat BAM allerlei klussen uitvoeren, waarvan de aannemer niet uitsluit dat ze gepaard gaan met geluidsoverlast.

Met name het frezen van asfalt is een klus die geluid maakt, zo kondigt BAM aan in een brief aan de bewoners van straten aan de rand van Hasselt. ,,Deze hinder proberen wij uiteraard zoveel mogelijk te voorkomen, maar helemaal wegnemen kunnen we het helaas niet.” 

Er is bewust voor gekozen om het werk in enkele nachten en een weekeinde uit te voeren ‘omdat er dan de minste verkeersintensiteit is’. Overdag werken zou leiden tot ‘ernstige verkeershinder’. De nachtelijke werkzaamheden maken deel uit van de grootschalige reconstructie van de provinciale weg ter hoogte van Hasselt. Er is al een rotonde aangelegd met een aansluiting op de N377 richting Lichtmis.

Genemuiden

Nu is de aannemer volop bezig aan de andere kant van het Zwarte Water, bij de aansluiting op de N759 naar Genemuiden. De nachtelijke werkzaamheden beginnen in de nacht van dinsdag op woensdag met het inhijsen van de liggers van het viaduct over de Wolfshagenweg. Dat start dinsdag rond 19.00 uur en de klus moet de volgende ochtend om 07.00 uur zijn geklaard.

Van 10 op 11 oktober worden er voorbereidingen getroffen voor het aansluiten van de nieuwe rotonde bij het viaduct Mastenbroek op de bestaande wegen. Er wordt dan gefreesd en nieuw asfalt aangelegd tussen de brug over het Zwarte Water en de rotonde bij de Europaweg. De daadwerkelijke aansluiting is in het weekeinde van 12 en 13 oktober. Werkzaamheden die dan worden uitgevoerd zijn het frezen van asfalt, het aanleggen van een nieuwe asfaltlaag, het aanbrengen van de belijning en het plaatsen van de bebording en de openbare verlichting. 

Kop van Overijssel