De organisatoren van het nachtvolleybaltoernooi in Staphorst, van links af Janita Heide, Hendrie van de Weem, Anita Veijer, Jan Kuiers en Jeanet de lange. Harrie Boldewijn en Louise Compagner ontbreken.
Volledig scherm
De organisatoren van het nachtvolleybaltoernooi in Staphorst, van links af Janita Heide, Hendrie van de Weem, Anita Veijer, Jan Kuiers en Jeanet de lange. Harrie Boldewijn en Louise Compagner ontbreken. © Pedro Sluiter

Nachtrust opofferen voor het goede doel in Staphorst

Een flink aantal inwoners van Rouveen en Staphorst gaat van vrijdag 13 op zaterdag 14 december niet naar bed, maar is dan in de sporthal te vinden. Ze gaan volleyballen voor het goede doel.

 1. Herdenking van De Zes van Kallenkote op 13 oktober wordt nog stiller dan normaal
  PREMIUM

  Herdenking van De Zes van Kallenkote op 13 oktober wordt nog stiller dan normaal

  Vorig jaar nog, 75 jaar na de fusillade van ‘De Zes van Kallenkote’, was de belangstelling voor hun herdenking overweldigend groot. Er waren toen verschillende generaties aanwezig van de families van de zes mannen, die op 13 oktober 1944 zonder enige vorm van proces door de Duitse bezetter zijn gedood. Maar als gevolg van de coronacrisis zal het dit jaar stiller dan ooit zijn bij het indrukwekkende monument op de heide.
 1. We moeten massaal ons blote lijf laten zien in de strijd voor body positivity
  Jouw mening

  We moeten massaal ons blote lijf laten zien in de strijd voor body positivity

  Dieetgoeroe Sonja Bakker is te mager en daar heeft iedereen een mening over. Tegelijkertijd deelt Miljuschka Witzenhausen regelmatig foto's van haar welgevormde ontblote lichaam op Instagram. En je kan het al wel raden, ook daar wil iedereen iets van vinden. Zowel positief als negatief. De presentatrice staat bekend om haar strijd voor body positivity, want in een wereld voor gepolijste plaatjes en hyperstrakke lijven wil zij strijden voor een realistischer beeld. Het is volgens haar tijd voor een tegengeluid. In een nieuwe documentaire gaat ze het gesprek aan over het ideale lichaam. Moeten we nu met zijn allen massaal ons ‘realistische’ blote lijf laten zien?
 2. Vooral Zwolle, maar ook binnensteden Apeldoorn en Harderwijk voelen corona, kleinere plaatsen doen het juist goed. ‘Crisis pakt niet voor iedereen slecht uit’
  PREMIUM

  Vooral Zwolle, maar ook binnenste­den Apeldoorn en Harderwijk voelen corona, kleinere plaatsen doen het juist goed. ‘Crisis pakt niet voor iedereen slecht uit’

  Minder bezoekers, lagere omzet en meer leegstand. Zwolle werd woensdag in één adem genoemd met binnensteden Arnhem, Den Bosch, Enschede of Maastricht. Nu niet positief, maar als één van de tien (binnen)steden waar de gevolgen van corona het grootst zijn. Epe, Ommen en Lochem scoren in het onderzoek juist goed. ,,Kleinere plaatsen voelen het gemis van toeristen en andere bezoekers van buiten veel minder.”

Kop van Overijssel