Volledig scherm
De organisatoren van het nachtvolleybaltoernooi in Staphorst, van links af Janita Heide, Hendrie van de Weem, Anita Veijer, Jan Kuiers en Jeanet de lange. Harrie Boldewijn en Louise Compagner ontbreken. © Pedro Sluiter

Nachtrust opofferen voor het goede doel in Staphorst

Een flink aantal inwoners van Rouveen en Staphorst gaat van vrijdag 13 op zaterdag 14 december niet naar bed, maar is dan in de sporthal te vinden. Ze gaan volleyballen voor het goede doel.

De 26ste editie van het nachtvolleybaltoernooi begint vrijdag even na 20.00 uur en de volgende ochtend is om 18.30 uur het slot met het traditionele ontbijt voor de winnaars en organisatoren.

,,De opbrengst van het toernooi wordt verdeeld onder drie goede doelen. Twee daarvan zijn er ieder jaar bij, Stichting Bijzondere Vakantie Staphorst en Philadelphia, voor een wensdag voor de bewoners. Het derde goede doel wisselt en voor dit toernooi is gekozen voor de Stien Eelsinghrit, een tocht van AMBC Staphorst voor kinderen met een beperking en hun ouders met motoren en oldtimers’’, zegt de bij de organisatie betrokken Hendrie van de Weem. 

Inschrijving

De jubileumeditie van het mateloos populaire evenement had vorig jaar met 11.850 euro een recordopbrengst, afkomstig uit het inschrijfgeld, sponsoren en verloting. ,,De inschrijving is ieder jaar een spannend half uurtje, want binnen die dertig minuten is het vol. Er staan zelfs ploegen op de wachtlijst, zo leeft het in Staphorst’’, aldus Van de Weem. Het toernooi kent twee categorieën, competitievolleyballers met zes ploegen en recreanten met 24 teams. 

  1. Knarrenhof in Hasselt staat er nog lang niet
    PREMIUM

    Knarrenhof in Hasselt staat er nog lang niet

    Bij de bouw van een Knarrenhof is Hasselt is het onmogelijk om alle groen te behouden. Maar uitvoerig overleg tussen gemeente, de initiatiefnemer van het project en bewoners van de Dr. H.A.W van der Vechtlaan heeft er wel toe geleid dat gedeeltelijk tegemoet gekomen kan worden aan de bezwaren van de buurtbewoners. De raad van de gemeente Zwartewaterland deed een beroep op partijen om er uit te komen, en vroeg het college om hierin een bemiddelende rol te spelen.

Kop van Overijssel