Plaatselijk Belang Kuinre strijdt al jaren voor een veiligere N351: de werkzaamheden die dat mogelijk moeten maken, zijn eindelijk begonnen. Op beeld de huidig voorzitter van plaatselijk belang Anneke Turkstra (links) en voormalig voorzitter en huidig bestuurslid Casper Pouwels (rechts).
Volledig scherm
PREMIUM
Plaatselijk Belang Kuinre strijdt al jaren voor een veiligere N351: de werkzaamheden die dat mogelijk moeten maken, zijn eindelijk begonnen. Op beeld de huidig voorzitter van plaatselijk belang Anneke Turkstra (links) en voormalig voorzitter en huidig bestuurslid Casper Pouwels (rechts). © Foto Freddy Schinkel / Martijn Bijzitter (bewerking: de Stentor)

Najaarswerkzaamheden in de Kop van Overijssel: onder meer N351 bij Kuinre eindelijk op de schop

In het nu echt aangebroken najaar vinden de komende tijd serieuze werkzaamheden plaats in de gemeente Steenwijkerland. De N351 in Kuinre springt in het oog, ook de Hoogewegbrug in Ossenzijl wordt aangepakt.

  1. Doden honden echt veel meer schapen dan wolven, zoals ecologen beweren? ‘Gegoochel met statistieken’
    PREMIUM
    1

    Doden honden echt veel meer schapen dan wolven, zoals ecologen beweren? ‘Gegoochel met statistie­ken’

    ‘Honden doden jaarlijks veel meer schapen dan wolven.’ Dat wordt steeds vaker gezegd om te benadrukken dat het met de overlast door wolven in Nederland allemaal nog wel meevalt. Wolven hebben afgelopen jaar minder schapen (rond de 200) dan in 2020 (bijna 300) gedood, maar honden zouden jaarlijks verantwoordelijk zijn voor 4000 tot zelfs 13.000 dode schapen. Is dat wel zo? Waar komen die getallen vandaan? Een reconstructie.

Kop van Overijssel