Volledig scherm
© Natuurmonumenten

Natuurmonumenten sluit twee smalle wandelpaden in De Wieden om verspreiding coronavirus tegen te gaan

Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen heeft Natuurmonumenten in natuurgebied De Wieden het  Laarzenpad en het Vlonderpad afgesloten.

 De paden liggen in de buurt van het bezoekerscentrum bij Sint Jansklooster. Dat is overigens dicht, net zoals alle andere bezoekerscentra van Natuurmonumenten.  ,,Het Laarzenpad en het Vlonderpad zijn afgesloten vooral omdat dit smalle paden zijn, waar mensen elkaar nauwelijks kunnen ontwijken”, zegt Bea Claessens van Natuurmonumenten. 

Borden

De organisatie plaatste dinsdag bij wandellocaties in De Wieden ook waarschuwingsborden. Die attenderen wandelaars op de coronamaatregelen. De borden staan aan de Lozedijk, waar de wandelroutes over het Kiersche Wijdepad en het Veenweidepad beginnen, en bij een aantal vogelkijkhutten.

Wandeling

,,Wij sluiten natuurgebieden niet af, maar vragen mensen hun gezonde verstand te gebruiken’’, aldus Claessens. ,,Mensen kunnen prima een wandeling maken en van de natuur genieten, zolang ze maar afstand van elkaar houden. En rij verder als de parkeerplaats vol is.  Ons gebied is groot genoeg om veilig te kunnen wandelen of fietsen.’’ En als advies heeft ze nog: ,,Wacht ook niet tot het weekeinde, maar ga wandelen op de rustige momenten.’’

Kop van Overijssel