Bram Vat, de voorzitter van de Vereniging voor Weidevogelbescherming. Hij maakt zich zorgen over het toenemend aantal loslopende honden in natuurgebied Staphortsterveld en de impact op weidevogels.
Volledig scherm
PREMIUM
Bram Vat, de voorzitter van de Vereniging voor Weidevogelbescherming. Hij maakt zich zorgen over het toenemend aantal loslopende honden in natuurgebied Staphortsterveld en de impact op weidevogels. © Pedro Sluiter Foto

Natuurverenigingen willen geen loslopende honden op Staphorsterveld: ‘De schrik voor weidevogels’

Natuurverenigingen maken zich zorgen over het toenemend aantal loslopende honden in het Staphorsterveld. Mede door corona is het aantal wandelaars met honden toegenomen en dat is funest voor broedende weidevogels. Twee verenigingen roepen baasjes op hun viervoeter aan de lijn dan wel goed in de gaten te houden.

  1. 1,1 miljoen Kopen zonder kijken-kijkers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere
    Update

    1,1 miljoen Kopen zonder kij­ken-kij­kers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere

    Het is tijd om te gaan. Dat waren de woorden van Lumanda en Marloes gisteravond in Kopen zonder kijken, zo zagen 1,1 miljoen mensen. Het stel klapte zowat uit hun huis op Urk, maar een woning vinden bleek niet zo makkelijk te zijn. En toen er dan eindelijk een paleisje in Almere gevonden was voor de dames, sloeg de paniek bij Urker Lumanda toe. ,,Ik voel me niet thuis”, constateerde ze.

Kop van Overijssel