Hoeveel zonneparken komen er in Steenwijkerland?
Volledig scherm
PREMIUM
Hoeveel zonneparken komen er in Steenwijkerland? © Foto Freddy Schinkel

Nieuw beleid voor zonneparken in Steenwijkerland: Hoe groot mag een zonnepark zijn?

Steenwijkerland gaat de regels voor zonneparken aanpassen, nadat er vorig jaar een aantal keer discussies ontstonden over de komst van zonneparken in onder meer Eesveen en Wanneperveen. De gemeenteraad moet dinsdagavond een advies geven over het aantal zonneparken: een paar grote parken of meerdere kleine? 

4 reacties

 • Dolf Hendriksen

  6 dagen geleden
  Zelfs als we ons land en het bijbehorende deel van de Noordzee volbouwen met zonne- en windmolenparken dan nog levert dat onvoldoende energie op om in onze behoefte te voorzien. Kernenergie is een oplossing. Of zonne-energie vanuit de Sahara middels een forse stroomkabel zoals uit inmiddels gemaakte berekeningen is aangetoond.
 • L. Jalink

  1 week geleden
  Zonneparken noemen ze groene energie, domste benoeming ooit! Gewassen nemen CO2, stikstof en fijnstof op, en produceren daarmee zuurstof en voedsel, en schone lucht, iets wat onze kinderen nog hard nodig zullen hebben..! Er zijn betere en schonere manieren om energie op te wekken, die veel minder land in beslag nemen. Tis alleen om het geld te doen met zonneparken, anders niks.
 • G. Schouten

  1 week geleden
  Hoe durft men deze onooglijke spiegelende vlakten: zonnePARKEN te noemen. Bij een park denk ik aan een met bomen aangeplante ruimte, waar men kan wandelen, recreëren en genieten van vogelgeluiden. Zonneparken zijn cultuurschandplekken in het landschap. Zeker in een klein land als het onze, waar natuur en woonruimte onbetaalbaar geworden zijn.
 • Roland Heerschop

  1 week geleden
  Beetje een vicieuze cirkel, grote parkeren claimen te veel ruimte op energienet waardoor er geen ruimte is voor kleinere projecten. Zodra er een verdienmodel in zit gaat het niet meer om algemeen belangen maar om financiële belangen. Het geld regeert in deze niet de energietransitie. Is het doel om met draagvlak energie op te wekken of moet er zo veel mogelijk aan verdient worden?
 1. Hoe het kan dat horecazaken niet massaal omvallen: huis verkopen, geen salaris, schulden en nieuws negeren
  PREMIUM

  Hoe het kan dat horecaza­ken niet massaal omvallen: huis verkopen, geen salaris, schulden en nieuws negeren

  Al twee jaar zijn horecazaken meer dicht dan open, en toch is het aantal faillissementen afgelopen jaar historisch laag. Hoe kan dat? Een kijkje achter de gesloten deuren van tien kroegen en cafés van het Vechtdal tot Flevoland levert financieel en mentaal zeer pijnlijke - maar ook wisselende - verhalen op. Over enorme schulden, uitgeven van jarenlang opgespaarde buffers en de onmogelijkheid om te stoppen. ,,Het geld van mijn huis gaat naar de zaak, daar heb ik echt een potje om zitten janken.’’

Kop van Overijssel