De nieuwe locatie voor het zonnepark bij Blokzijl (rechtsboven), begrensd door de Uiterdijkerweg (onder) aan de rand van de Noordoostpolder en de Marknesserweg/N333 (rechts).
Volledig scherm
PREMIUM
De nieuwe locatie voor het zonnepark bij Blokzijl (rechtsboven), begrensd door de Uiterdijkerweg (onder) aan de rand van de Noordoostpolder en de Marknesserweg/N333 (rechts). © Wilbert Bijzitter

Nieuwe locatie voor zonnepark tussen Blokzijl en de Noordoostpolder

Coöperatie Steenergie heeft een nieuwe locatie op het oog voor een in de buurt van Blokzijl aan te leggen zonnepark. De nu gekozen plek, ingeklemd tussen de Kuinderdijk (tot aan buurtschap Baarlo), de Marknesserweg (N333) en de Uiterdijkenweg ligt letterlijk aan de rand van de Noordoostpolder.

4 reacties

 • evert koekkoek

  11 maanden geleden
  @Sina Hogeboom, ik denk dat u al draaierig bent, lees eens goed, het gaat hier om zonnepanelen en zonnepark.
 • Sina Hogeboom

  11 maanden geleden
  Je zou er draaierig van worden al die windmolens.Het is toch ook wel is teveel van die bende!!
 • evert koekkoek

  11 maanden geleden
  @Heerschop, aan deze projecten worden grote subsidies verstrekt waardoor de verdiensten nog hoger uitvallen. En eenmaal na oplevering doorverkocht verdwijnt de subsidie naar buitenlandse investeerders en is er geen subsidie meer beschikbaar voor kleinschalige projecten.
 • Roland Heerschop

  11 maanden geleden
  De claims van deze grote projecten waar veel geld aan word verdient en regelmatig na oplevering worden door verkocht, zorgen er voor dat er voor kleine projecten geen plek is. Als je alleen maar geld wilt verdienen aan zonne projecten kunnen deze alleen uit als ze heeeel groot zijn, doe je het met vrijwilligers en de bewoners kun je met vele kleine projecten veel meer bereiken, zowel wat draagvlak betreft als op zonneladder niveau. Zon op land pas als er geen dak beschikbaar is,kleinschalig