Volledig scherm
Brigadegeneraal Roland de Jong. © defensie

Nieuwjaarsbijeenkomst Steenwijkerland met brigadegeneraal Roland de Jong

De nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Steenwijkerland staat in het teken van 75 jaar vrijheid. Als gastspreker is uitgenodigd generaal Roland de Jong.

De brigadegeneraal van de 43e gemechaniseerde brigade, gelegerd in de Johannes Postkazerne in Havelte, vertelt over het thema vrijheid. Hij zal daarbij onder meer ingaan op de rol die de in Havelte gelegerde militairen vervullen bij verschillende vredesmissies.  

De nieuwjaarsreceptie van de gemeente Steenwijkerland heeft plaats op woensdag 8 januari en heeft plaats in Rabotheater de Meenthe.

Pluim

De bijeenkomst begint met een toespraak van burgemeester Rob Bats en het uitreiken van de Pluim van het Jaar. De winnaar krijgt een door juwelier Maas gemaakte zilveren pluim en een cheque van tweeduizend euro. De pluim is een initiatief van Stichting Stad en Streek en wordt voor de veertiende keer uitgereikt aan een vereniging, instantie of stichting uit Steenwijkerland. Inwoners kunnen die voordragen door een email te sturen naar  info@pluimsteenwijkerland.nl.

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst  biedt de gemeente de gasten een proeverij aan. Die wordt verzorgd door de restaurants De Steen in Willemsoord, Eetcafe Giethoorn, De Meenthe en Zus en Zo in Steenwijk, De Otterskooi in Dwarsgracht, De Strandhoeve in Baarlo.

  1. Doodgeschoten Wanneperveense burgemeester Roege krijgt geen bermmonument maar een gedenkplaat
    PREMIUM

    Doodgescho­ten Wanneper­veen­se burgemees­ter Roege krijgt geen bermmonu­ment maar een gedenk­plaat

    Aan de Dritftlakenseweg tussen Wanneperveen en Kolderveen komt geen bermmonument voor de in de Tweede Wereldoorlog door de Duitsers doorgeschoten Veniger burgemeester Pieter Klaas Roege. De gemeente Meppel geeft hiervoor geen toestemming. Maar tot opluchting van initiatiefnemer Arend Pluim krijgt Roege wel een eerbetoon. Het oog is nu gevallen op de plaats waar in de oorlog het gemeentehuis met de burgemeesterswoning heeft gestaan.

Kop van Overijssel