Volledig scherm
dorpsfilm © hv nijeveen

Nijeveen legt 2016 vast in film van anderhalf uur

In een film van anderhalf uur vat Historische Vereniging Nijeveen het jaar 2016 samen. De première van de dorpsfilm is woensdag 7 maart in dorpshuis De Schalle. Vrijwilligers hebben het hele jaar memorabele momenten vastgelegd. De beelden laten onder meer evenementen en inwoners zien. ,,De dorpsfilm toont Nijeveen en de Nijeveners op z’n best”, zo laten de makers weten. De film is deze week in het dorpshuis te zien op 7 maart (14.00 en 20.00 uur), 8 maart (20.00 uur) en 9 maart (20.00 uur).  

 1. Transgenderpastor Jolanda: de man die als vrouw God niet wilde kwijtraken
  PREMIUM
  video

  Transgen­der­pas­tor Jolanda: de man die als vrouw God niet wilde kwijtraken

  Op het dieptepunt van haar leven werd ze schriftelijk doodverklaard door familieleden. Want een man die als vrouw verder wil, dat bestond niet in het streng gereformeerde milieu waarin ze opgroeide. Inmiddels is Jolanda Molenaar (64) geworden wie ze wil zijn mét behoud van haar geloof. Ze staat als lekenvoorganger op de kansel in haar woonplaats Steenwijk en studeert theologie met als doel de eerste transgenderpastor te worden. ,,Ik wil een rolmodel zijn.”
 2. Na 34 jaar krijgt Evert van Benthem toch zijn plein in Sint Jansklooster
  PREMIUM
  video

  Na 34 jaar krijgt Evert van Benthem toch zijn plein in Sint Janskloos­ter

  Ruim dertig jaar na zijn twee zeges in de Friesche Elfstedentocht is de kans groot dat Evert van Benthem dan toch een eigen plein krijgt in Sint Jansklooster. Met het verbeteren van het plein voor het dorpshuis, waar de marathonschaatser in 1985 en 1986 werd gehuldigd, vroeg de Stentor zich af waarom de beroemdste inwoner van Sint Jansklooster – sinds 2000 woonachtig in Canada – nog niet is geëerd in zijn voormalige woonplaats.

Kop van Overijssel