Volledig scherm
Vastgelegd door televisiecamera’s ontvangt burgemeester Richard Korteland de leerlingen van De Wel voor het burgemeestersontbijt. © gemeente meppel

Nijeveense kinderen ontbijten met burgemeester in stadhuis

Zeventien leerlingen van christelijke basisschool De Wel uit Nijeveen hebben dinsdagochtend ontbeten met de Meppeler burgemeester Richard Korteland in het stadhuis. 

Het burgemeestersontbijt is onderdeel van de Het Nationaal Schoolontbijt, waarbij deze week een half miljoen kinderen samen gezond ontbijten op 2.750 basisscholen. Met het burgemeestersontbijt onderstreepte Korteland, net als zo’n 250 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar en wisselden ze van gedachten over diverse onderwerpen. Later deze week schuiven ook de burgemeesters Theo Segers (Staphorst), Rob Bats (Steenwijkerland) en Eddy Bilder (Zwartewaterland) aan voor een ontbijt met leerlingen van een basisschool in hun gemeente.

Goed doel

Elk jaar kiest het Nationaal Schoolontbijt een goed doel, dat draait om het welzijn en de gezondheid van kinderen. Dit jaar is dat Het Vergeten Kind. De organisatie zet zich in voor kinderen die verwaarloosd of mishandeld worden en die niet volledig mee kunnen doen in de maatschappij. De  leerlingen van De Wel kregen van burgemeester Korteland voor dit goede doel een cheque van 100 euro.

Kop van Overijssel