Voorzitter Theo van Diepen, de ereleden Wim Altena en Wim van Beekhuizen en de jubileumcommissieleden Titia Bos, Cees Winter en Henny Bijma (v.l.n.r.) in de manege, met op de achtergrond te paard Dennis Bijma en Kim Altena.
Volledig scherm
PREMIUM
Voorzitter Theo van Diepen, de ereleden Wim Altena en Wim van Beekhuizen en de jubileumcommissieleden Titia Bos, Cees Winter en Henny Bijma (v.l.n.r.) in de manege, met op de achtergrond te paard Dennis Bijma en Kim Altena. © Pedro Sluiter Foto

Nog eens 50 jaar paardensport in Vollenhove niet vanzelfsprekend: ‘Maar we doen er alles aan’

Nog eens vijftig jaar eraan plakken. Dat hoopt Paardensportvereniging Vollenhove te bereiken. Maar dat is geen vanzelfsprekendheid, want de cijfers van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) zijn alarmerend: van ruim 180.000 lidmaatschappen in 2016 naar zo’n 140.000 vorig jaar. Bij de jubilerende vereniging doen ze niet aan doemdenken.

  1. Alcides verliest voor de achtste keer op rij, Rohda Raalte doet uitstekende zaken en Columbia pakt een punt
    Liveblog

    Alcides verliest voor de achtste keer op rij, Rohda Raalte doet uitsteken­de zaken en Columbia pakt een punt

    Er is weliswaar nog één speelronde te gaan tot de winterstop, maar Rohda Raalte zal ongetwijfeld met een goed gevoel terugkijken op de eerste seizoenshelft. De ploeg van Laurens Knippenborg won vandaag met 0-1 van Westlandia en doet daarmee uitstekende zaken in de Vierde divisie A. Heino leed een nipte nederlaag tegen de koploper, terwijl Alcides haar meerdere moest erkennen in Purmersteijn. In de eerste klasse D pakte Columbia een punt en dat zal na twee nederlagen voelen als een overwinning.