Bijlagen

Oldemarkt en Staphorst hebben primeur eerste avondvierdaagse

video - updateDe tijd van de avondvierdaagsen is weer aangebroken. De komende weken worden ze gehouden in tal van plaatsen in de Kop van Overijssel en Zuidwest-Drenthe. Oldemarkt en Staphorst hebben deze week de primeur. 

Volledig scherm
Avondvierdaagse in Oldemarkt, waar Pieter (links) zijn handelsgeest toont door langs de route ranja en snoepjes te verkopen © Wilbert Bijzitter

Bij mfc Dalzicht in Oldemarkt gingen maandagavond onder zonnige weersomstandigheden rond de vijfhonderd wandelaars van start voor een tocht van 5 of 10 kilometer, waaronder leerlingen van scholen uit Oldemarkt, Ossenzijl, Blokzijl en de Friese dorpen Steggerda en De Blesse. 

Deze 48e door Sport Vereent georganiseerde avondvierdaagse in Oldemarkt wordt donderdagavond afgesloten, met dan ook een route van 3 kilometer. Die is onder meer voor de jongste wandelaars maar ook voor rolstoelers en bewoners van instelling De Herbergier in Steenwijkerwold. Het plaatselijke muziekkorps Oldemarkter Fanfare, SDG uit Sint Jansklooster en een deejay begeleiden de wandelaars op hun laatste (kilo)meters naar de eindstreep op het marktplein.

SWOS houdt voor de vijftiende keer een avondvierdaagse in Staphorst. Iedere avond is er een andere startlocatie, afwisselend in Staphorst, IJhorst en Rouveen. 

Volledig scherm
Ongeveer vijfhonderd wandelaars, waaronder veel leerlingen van scholen uit Oldemarkt en omgeving, zijn maandagavond gestart voor de avondvierdaagse. © Wilbert Bijzitter

Kop van Overijssel