Volledig scherm
© Foto: SCS/Sander Chamid

Olympisch kampioen Jorien ter Mors reikt prijzen uit op
sportgala Steenwijkerland

Schaatsenrijdster Jorien ter Mors, in het bezit van drie Olympische titels, komt als eregast naar het sportgala van Steenwijkerland. In de theaterzaal van De Meenthe in Steenwijk reikt ze woensdagavond 16 januari de prijzen uit en poseert ze met de jonge sporttalenten.

De 29-jarige Ter Mors is de regerend wereldkampioene sprint en veroverde vorig jaar Olympisch goud op de 1000 meter tijdens de Winterspelen van Pyeonchang in Zuid-Korea. Tijdens diezelfde Spelen won zij met de relayploeg tevens een bronzen plak. ,,Daardoor is zij de eerste vrouwelijke atleet ter wereld, die tijdens dezelfde Winterspelen een medaille wist te winnen in twee verschillende sporten’’, zegt Henk Ymker, een van de organisatoren van de sportverkiezing. 

Hij is verheugd over de komst van Ter Mors, die in 2014 bij de Olympische Winterspelen in Sotsji goud won op de 1500 meter lange baan en met de achtervolgingsploeg. Door een operatie aan een chronisch ontstoken kniepees komt ze dit schaatsseizoen niet in actie. 

Nominaties

Bij de sportvrouwen zijn genomineerd schaatsenrijdster Ineke Dedden uit Wanneperveen, darter Femke Herms uit Giethoorn en triatleet Elianne Huitema uit Heetveld.

In de categorie sportman zijn de drie genomineerden zeiler Bjarne Bouwer uit Giethoorn, roeier Obbe Tibben uit Onna en darter Richard Veenstra uit Ossenzijl. Bij de sportploegen zijn het biljartteam van Steenwijk, de waterpoloërs van Steenwijk ‘34 en het voetbalteam van VENO uit Vollenhove genomineerd. 

Verder wordt iemand gehuldigd voor zijn verdiensten voor de sport.  Wethouder Bram Harmsma maakt bekend wie dit is.

Kop van Overijssel