Zoekgroep Wileke Dost sloeg eerder een tentje op langs het perceel waar volgens hen de stoffelijke resten van Willeke begraven moeten liggen.
Volledig scherm
Zoekgroep Wileke Dost sloeg eerder een tentje op langs het perceel waar volgens hen de stoffelijke resten van Willeke begraven moeten liggen. © Wilbert Bijzitter

OM en politie blijven bij standpunt: er wordt niet opnieuw gegraven naar Willeke Dost

videoEr zal niet opnieuw gegraven worden aan de Koekanger Dwarsdijk in Koekange in de zoektocht naar de vermiste Willeke Dost. Dat heeft de politie Noord-Nederland bevestigd.

Het Openbaar Ministerie en de politie hebben deze conclusie getrokken op basis van uitkomsten van een Amerikaans rapport. Twee forensisch specialisten uit Amerika, die zich baseerden op grondradarbeelden, vonden een plek in de tuin verdacht genoeg om er nog een keer te gaan graven. Er zou daar mogelijk sporenmateriaal aanwezig zijn. 

Door dat nieuwe graven gaat nu een streep, meldt privédetective Henri Nijhoff uit Balkbrug, die eerder dit jaar de hulp van de Amerikanen inschakelde. Hij had maandag contact met de coördinator coldcase team Noord. ,,Die heeft na overleg besloten dat er uit het Amerikaanse rapport onvoldoende onderbouwing is gebleken om een nieuwe graafactie te rechtvaardigen. Persoonlijk betreur ik de beslissing”, laat hij op Facebook weten, zo schrijft het Dagblad van het Noorden.

Kop van Overijssel