Volledig scherm
PREMIUM

Onbegrip bij Jongerenraad Staphorst over uitblijven verbetering busvervoer door Keolis

De Jongerenraad in de gemeente Staphorst is ernstig teleurgesteld dat vervoersonderneming Keolis de busverbindingen in Staphorst niet wil verbeteren. ,,Een onbegrijpelijk besluit, waarmee een lang gekoesterde wens wordt genegeerd’’, stelt jongerenraadslid Klaas-Jan Boessenkool.

Onlangs liet wethouder AlwinMussche al weten niet blij te zijn met de boodschap van Keolis om alles bij het oude te laten op lijn 40. Maar de wethouder gaf tevens aan zich hierbij niet neer te leggen. Hij gaat de gewenste verbeteringen opnieuw onder de aandacht van de vervoersmaatschappij brengen. De Jongerenraad hoopt dat Keolis op haar ingenomen standpunt wil terugkomen. Boessenkool stelt dat de komst van een treinstation aan de spoorlijn van Zwolle (via Meppel) naar Leeuwarden en Groningen nog lang niet aan de orde is. ,,Daarom moet Staphorst het nu nog doen met de bussen die er rijden.’’

  1. Genieten op eerste onwennige terrasdag in maanden, in theater zit publiek ook op podium

    Genieten op eerste onwennige terrasdag in maanden, in theater zit publiek ook op podium

    Het is 1 juni en om klokslag 12.00 uur gingen de terrassen en musea weer open. Veel mensen stonden al te wachten langs de stoeltjes en terrastafeltjes en er werd massaal afgeteld. Na de heropening ontstonden wachtrijen, maar werd er ook als vanouds weer genoten van een heerlijk drankje. Bij recreatieplassen en langs de IJssel was het ook druk. Op sommigen plekken werd het zelfs te druk en dus werden parkeerplaatsen afgesloten bij enkele recreatieplassen. Hoe verliep deze veelbesproken 1 juni verder? Lees hieronder alles terug in ons liveblog.

Kop van Overijssel