Op de de Maarten Lutherschool in Punthorst zijn sinds de plaatsing van de luchtreinigers nauwelijks nog besmettingen gemeld, ook niet in de huidige omikrongolf.
Volledig scherm
PREMIUM
Op de de Maarten Lutherschool in Punthorst zijn sinds de plaatsing van de luchtreinigers nauwelijks nog besmettingen gemeld, ook niet in de huidige omikrongolf. © Wilbert Bijzitter

Onderzoek naar het ‘wonder van Staphorst’: hoe klassen toch echt virusvrij lijken te blijven

Leerlingen in quarantaine of hele klassen naar huis sturen? Basisscholen in heel Nederland hebben hiermee te maken, behalve in Staphorst, waar al maandenlang nauwelijks coronabesmettingen op scholen zijn. Dankzij de slimme luchtreinigers, weten ze daar (bijna) zeker. Voor meer onderzoek naar het ‘wonder’ van Staphorst trekt zorgminister Ernst Kuipers anderhalve ton uit.  

28 reacties

 • Peter van der Ligt

  1 jaar geleden
  Sommige luchtreinigers stoten ozon uit. Dat is vrij normaal. Er zijn echter normen voor. Het toestel van PlasmaMade zit ver boven alle normen en is zeer schadelijk. Ja het doodt virussen, klopt! Maar de concentraties ozon zijn veel en veel te hoog. Ik ken locaties (ja ook in Staphorst) waar men het toestel heeft uitgedaan vanwege prikkende ogen. Prikkende ogen komt door de ozon. Schadelijk!! Er zijn genoeg andere toestellen op de markt die zeker zo goed zijn en binnen alle normen blijft.
 • Carla Wijermars

  1 jaar geleden
  Ik zou het beter vinden als dit ook tijdens persconferenties gemeld wordt door het kabinet. Of dat journalisten hierover vragen stellen. Wat mij betreft: ik ben wel blij dat het RIVM aansluit.
 • margien proper

  1 jaar geleden
  Geweldig , kunnen kinderen weer naar school !! Goed voor iedereen !!
 • Wim Paalderman

  1 jaar geleden
  @M.M. Bonder Klopt, zijn er echter nu nog weinigen op IC , dus de rest heeft geen of weinig last gehad , maar zijn wel vrij van evt gevolgen, was natuurlijk een vrije keus, of 0,001 % kans om te overlijden, of altijd met de gedachte te zitten, was het wel ok .? Tja keuzes ......
 • Ruud de Jong

  1 jaar geleden
  1,5 ton? Adviesburo van rivm zo duur?