Volledig scherm
Slecht onderhouden fietspaden in Steenwijkerland zijn D66 een doorn in het oog. © Marc Bolsius

Onduidelijkheid over stallen fietsen in centrum Steenwijk blijft bestaan

Het is nog altijd niet duidelijk hoe het parkeren van fietsen in het centrum van Steenwijk aangepakt gaat worden. D66 heeft hierover schriftelijke vragen aan het college gesteld, maar wacht nog altijd op het antwoord. Volgens de gemeente heeft de beantwoording vertraging opgelopen door de vakantieperiode.

,,Het college heeft diverse keren toegezegd extra voorzieningen te treffen. Tot nu toe is dat uitgebleven”, aldus raadslid Emmy Elgersma. ,,Straks is de markt vernieuwd en blijft het rommelig door her en der geparkeerde fietsen.” De partij wil van het college daarom weten welke maatregelen worden genomen om fietsen uit het centrum te houden. En passant is gevraagd of er ook voldoende laadpalen voor elektrische fietsen komen.

Een van de opties is de komst van bewaakte fietsenstallingen, een idee dat vanuit de bevolking is aangedragen. ,,De gemeente heeft inwoners gevraagd om met oplossingen te komen voor het probleem van fietsen stallen in de stad", aldus inwoner John Hoogma. ,,Bewaakte fietsenstallingen in lege panden aan de randen van de binnenstad, zoals de Oosterpoort en Molenstraat, zou een oplossing kunnen zijn”, aldus de man die zijn plan heeft neergelegd bij de gemeente.

Fietspaden

D66 vraagt wil verder van het college dat de fietspaden in de gemeente beter worden onderhouden. ,,Steenwijkerland is een ideaal fietsgebied, maar het onderhoud van de paden laat de wensen over”, aldus Emmy Elgersma.

,,Voor een gemeente die zich inzet op toerisme, vindt D66 dat het erg slecht gesteld is met de kwaliteit van de fietspaden. Januari dit jaar sprak een inwoner uit de Weerribben zijn zorgen hierover uit in de raad en er zijn meer signalen vanuit Vollenhove, Giethoorn en de Woldberg. Maar tot nu toe staat er geen extra geld gepland voor onderhoud", aldus Elgersma.

Kop van Overijssel