Volledig scherm
De auto belandde met de achterzijde in de sloot. © Compact Media

Ongeval in Scheerwolde: moeder met twee jonge kinderen in de sloot

Een moeder met twee jonge kinderen in de auto kreeg vanmiddag in Scheerwolde de schrik van haar leven. Ze reed op de Blokzijlerweg en moest uitwijken omdat een auto plotseling de weg op kwam. De bestuurder had haar niet gezien. De auto van de vrouw belandde vervolgens in de sloot.

Het ongeval gebeurde omstreeks 17.00 uur. Een man wilde vanaf de Jan van Nassauweg de N333 oprijden, om over te steken naar de Hesselingendijk. Hij was keurig gestopt op de kruising, maar had de auto van de vrouw niet gezien. Door de aanrijding en het uitwijken raakte haar auto van de weg. Via de vluchtheuvel belandde de donkerblauwe stationwagon in de sloot, waar gelukkig geen water in stond. Wel stond de auto vervaarlijk schuin. 

Baby

De hulpverleners waren vrij snel ter plaatse. De vrouw en haar twee kinderen zijn uitgebreid bekeken door ambulancepersoneel. Een van de kinderen zou nog een baby zijn, melden ooggetuigen. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt. De auto is wel total loss. Een bergingsbedrijf heeft het voertuig afgesleept. Vanwege de schrik kregen de kinderen een traumabeer van de ambulancebroeders. 

 1. Lichtontwerpers laten Blokzijl stralen
  PREMIUM

  Lichtont­wer­pers laten Blokzijl stralen

  Of het nu een 300 meter hoge wolkenkrabber in Doha (Qatar), het Voorpoortplein in Vollenhove, de nieuwe showroom van autobedrijf Marco van Beek in Steenwijk of een object tijdens een internationaal lichtfestival is, Berlux Lichtarchitectuur uit Blokzijl zorgt voor passend licht. En deze maand lanceren Berry van Egten en Ellen Goulmy in hun eigen stadje Lights in Blokzijl, na Glow Eindhoven en het Amsterdam Light Festival het derde (internationale) lichtfestival in ons land.
 2. Boeren in Oost-Nederland bereiden zich opnieuw voor op acties: ‘De tijd van praten en vriendelijkheid is voorbij’
  PREMIUM

  Boeren in Oost-Nederland bereiden zich opnieuw voor op acties: ‘De tijd van praten en vriende­lijk­heid is voorbij’

  In diverse chatgroepen van de Farmers Defence Force (FDF) neemt de oorlogstaal en actiebereidheid toe. Maandagavond zal de meest radicale boerengroepering koppen tellen voor een gecoördineerde actie om de voedselvoorziening een week voor kerst in Nederland plat te leggen. ,,We kunnen niet anders’’, zegt veehouder Willeam Schoonhoven (41) uit Beemte-Broekland.

Kop van Overijssel