Volledig scherm
De auto belandde met de achterzijde in de sloot. © Compact Media

Ongeval in Scheerwolde: moeder met twee jonge kinderen in de sloot

Een moeder met twee jonge kinderen in de auto kreeg vanmiddag in Scheerwolde de schrik van haar leven. Ze reed op de Blokzijlerweg en moest uitwijken omdat een auto plotseling de weg op kwam. De bestuurder had haar niet gezien. De auto van de vrouw belandde vervolgens in de sloot.

Het ongeval gebeurde omstreeks 17.00 uur. Een man wilde vanaf de Jan van Nassauweg de N333 oprijden, om over te steken naar de Hesselingendijk. Hij was keurig gestopt op de kruising, maar had de auto van de vrouw niet gezien. Door de aanrijding en het uitwijken raakte haar auto van de weg. Via de vluchtheuvel belandde de donkerblauwe stationwagon in de sloot, waar gelukkig geen water in stond. Wel stond de auto vervaarlijk schuin. 

Baby

De hulpverleners waren vrij snel ter plaatse. De vrouw en haar twee kinderen zijn uitgebreid bekeken door ambulancepersoneel. Een van de kinderen zou nog een baby zijn, melden ooggetuigen. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt. De auto is wel total loss. Een bergingsbedrijf heeft het voertuig afgesleept. Vanwege de schrik kregen de kinderen een traumabeer van de ambulancebroeders. 

Kop van Overijssel