Volledig scherm
© GinoPress B.V.

Ongeveer 1200 inwoners Genemuiden doen mee aan buurtpreventie

Na Hasselt, Kamperzeedijk en Zwartsluis hangen er nu ook in Genemuiden bordjes met de tekst Attentie Buurtpreventie. De eerste werd symbolisch onthuld door burgemeester Eddy Bilder en initiatiefnemer Cees Selles.

Er zijn in de voorbije maanden in het tapijtdorp verscheidene Whats app-groep gevormd, waarbij in totaal ongeveer 1200 mensen zijn aangesloten. Burgemeester Bilder rept over ‘een indrukwekkend aantal'. Het moet er volgens hem toe leiden dat Genemuiden een plaats is waar de inwoners zich veilig voelen. De buurtpreventie komt volgens Bilder op het juiste moment, want Genemuiden mag dan worden aangemerkt als een veilige kern, toch stijgen ook hier de misdaadcijfers.

  1. Tweesterrenchef Martin Kruithof leert schoolkinderen lesje ‘van plastic soep naar groentensoep’
    Video

    Tweester­ren­chef Martin Kruithof leert schoolkin­de­ren lesje ‘van plastic soep naar groenten­soep’

    Als chefkok Martin Kruithof van tweesterrenrestaurant De Lindenhof in Giethoorn met zijn gasten in de sloep door het naastgelegen natuurgebied De Wieden vaart, kan hij zijn trots maar met moeite beteugelen. Toch maakt hij zich zorgen over al het afval wat hij op zijn tochten in het water en de rietranden tegenkomt. Daarom nam hij vanmorgen schoolkinderen mee op een afval-opruimtochtje.

Kop van Overijssel