x
Volledig scherm
x © x

Ook in aangepaste vorm geen Euifeest in Hasselt

Er is dit jaar definitief geen Euifeest in Hasselt, ook niet in een aangepaste vorm. Dat heeft het bestuur van de Oranjevereniging besloten na veel wikken en wegen.

,,We hebben alle voors en tegens tegen elkaar afgewogen en komen tot de conclusie dat iets in aangepaste vorm organiseren voor ons niet haalbaar is’’, aldus het bestuur. Dat had in april besloten om een streep te zetten door de feestweek in originele vorm omdat evenementen tot 1 september niet kunnen plaatsvinden. Toen speelde de Oranjevereniging nog wel met de gedachten om te kijken of een alternatieve invulling tot de mogelijkheden zou behoren.

Grote groepen mensen

Maar dat is nu ook van de baan, daarbij kijkend naar de verplichte anderhalve meter afstand en het feit dat nog steeds geen grote groepen mensen bij elkaar mogen zijn. ,,Wij vinden dit als Oranjevereniging erg jammer, want wij beseffen ook dat Euifeest een belangrijk feest is voor de inwoners van Hasselt en omstreken, maar hopen op begrip’’ , aldus het bestuur over de definitieve afgelasting.

  1. Coronacrisis kreeg afgelopen maanden voorrang van gemeenteraad Zwartewaterland
    PREMIUM

    Coronacri­sis kreeg afgelopen maanden voorrang van gemeente­raad Zwartewa­ter­land

    De politiek van Zwartewaterland houdt vanavond, bijna drie maanden na de laatste bijeenkomst, een digitale raadsvergadering. Waar andere gemeenten al eerder met virtuele foefjes het politieke debat draaiende hielden, gelastte een van de zwaarst getroffen gemeenten in ons land een ogenschijnlijke pauze in. Een rondgang langs de fractievoorzitters leert dat er achter de schermen op bescheiden schaal verder is gewerkt. ,,Partijpolitiek is even ondergeschikt gemaakt.”

Kop van Overijssel