Door de straten van Sint Jansklooster trekken dit jaar geen 'dahliareuzen'.
Volledig scherm
Door de straten van Sint Jansklooster trekken dit jaar geen 'dahliareuzen'. © Wilbert Bijzitter

Ook in Sint Jansklooster geen bloemencorso door het coronavirus

Als een van de laatste grootste bloemencorso’s in ons land heeft nu ook de organisatie in Sint Jansklooster besloten om tot afgelasting over te gaan. Eerder ging in onder meer Zundert, Lichtenvoorde en Vollenhove een streep door het bloemenevenement als gevolg van het coronavirus.

Het bestuur van de Christelijke Oranje Vereniging (COV) in Sint Jansklooster was aanvankelijk van plan om de beslissing pas medio deze week te nemen. Maar overleg met burgemeester Rob Bats van de gemeente Steenwijkerland heeft ertoe geleid dat de knoop al dit weekeinde is doorgehakt.

Omdat niet duidelijk is hoe de landelijke coronamaatregelen na 28 april uitpakken, had Bats het  bestuur verzocht om af te zien van het organiseren van het corso dit jaar. ,,Ik heb diep respect voor het feit dat het bestuur dit verzoek heeft overgenomen’’, meldt de burgemeester.

Kleinere praalwagens

Het bestuur, dat zinspeelde op een aangepast corso met bijvoorbeeld kleinere praalwagens die in een korte tijd te bouwen zijn, toont zich teleurgesteld. Maar volgens voorzitter Hoege Heetebrij heeft een veilige situatie de eerste prioriteit voor de bouwers van de praalwagens en het publiek.

,,We hebben veel moeite gedaan om te zoeken naar geschikte oplossingen, maar omdat de situatie op dit moment zo onvoorspelbaar is, hebben wij na overleg met de burgemeester dit lastige besluit genomen’’, stelt Heetebrij.

Het COV-bestuur spreekt daarnaast ook waardering uit voor de wagenbouwers, die ondanks de onzekere situatie al het nodige aan voorbereidingen hebben getroffen voor het corso. ,,We staan machteloos, maar als het mogelijk is, zullen onze bouwers in 2021 ongetwijfeld weer een van de mooiste dahliacorso’s verzorgen’’, voorspelt Heetebrij.

Kop van Overijssel