Volledig scherm
PREMIUM
Omwonenden protesteerden eind vorig jaar bij het officiële startmoment van de nieuwe glasvezel © Wilbert Bijzitter

Ook politiek Steenwijkerland roert zich over glasvezel: ‘Dit kan niet de bedoeling zijn’

Coalitiepartij BuitenGewoon Leefbaar (BGL) wil dat de gemeente Steenwijkerland in gesprek gaat met Glasvezel Buitenaf over de verschillende tarieven die inwoners betalen voor de aanleg van glasvezel. ‘Dit kan niet de bedoeling zijn’. 

In Steenwijkerland is er al een aantal maanden reuring rondom de glasvezeltarieven. Deelnemers aan de eerste ronde voor glasvezel moesten 1.900 euro voor een aansluiting betalen, terwijl inwoners van de meeste dorpskernen die meedoen aan het nieuwste project de aansluiting gratis of voor duizend euro krijgen. 

 1. Bibliotheek in Staphorst is Nederlands koploper in uitlenen
  PREMIUM

  Biblio­theek in Staphorst is Nederlands koploper in uitlenen

  Met jaarlijks maar liefst 36,6 uitleningen per lid van de bibliotheek neemt de stichting Bibliotheek Staphorst, met vestigingen in Staphorst zelf en Rouveen, de koppositie in Nederland in. ,,De voornaamste reden van het succes van onze bibliotheek zijn de Staphorsters zelf. Met daarnaast enkele puzzelstukjes die wij zelf invullen geeft blijkbaar enorm goede uitleencijfers”, zegt directeur Renée Kerdijk van de stichting Bibliotheek Staphorst.
 2. Schaatsers snakken naar een toertocht, in 'de Kop' zijn er klaar voor, maar nu nog een vorstperiode
  PREMIUM
  video & foto's

  Schaatsers snakken naar een toertocht, in 'de Kop' zijn ze er klaar voor, nu nog een vorstperio­de

  Wat snakt Nederland, met de Kop van Overijssel voorop, naar een strenge winter. Een week matige tot strenge vorst, en er kan volop worden geschaatst op de grachten en meren. Maar de fraaie beelden van een langgerekt lint schaatsers tussen de weilanden en het wuivende riet zijn zo langzamerhand nostalgie. Schaatstoertochten worden niet meer verreden. De laatste keer is zeven jaar geleden. Er ontstaat gelijk chaos op de weg en het ijs. Maar wat als Koning Winter zich nu meldt? ,,We zijn er klaar voor’’, klinkt het uit verschillende monden.

Kop van Overijssel