Volledig scherm
PREMIUM
Het gospelkoor in betere tijden met een ruime bezetting. © singersofthelight

Opheffing gospelkoor in Zwartsluis door gebrek aan leden

Gospelkoor Singers of the Light in Zwartsluis bestaat niet meer. Een gebrek aan leden heeft het bestuur doen besluiten het ruim veertig jaar oude koor op te heffen.

,,Door een teruglopend ledental en een aantal langdurig zieken, is er helaas niet voldoende draagvlak om door te gaan’’, verklaart het bestuur. De laatste optredens waren aan het eind van vorig jaar, toen het gospelkoor nog kerstrepertoire zong. ,,Daarmee hebben we op een mooie manier kunnen afsluiten. Wij gaan de laatste fase in van spullen opruimen en muziekstukken uitzoeken.’’

 1. Bibliotheek in Staphorst is Nederlands koploper in uitlenen
  PREMIUM

  Biblio­theek in Staphorst is Nederlands koploper in uitlenen

  Met jaarlijks maar liefst 36,6 uitleningen per lid van de bibliotheek neemt de stichting Bibliotheek Staphorst, met vestigingen in Staphorst zelf en Rouveen, de koppositie in Nederland in. ,,De voornaamste reden van het succes van onze bibliotheek zijn de Staphorsters zelf. Met daarnaast enkele puzzelstukjes die wij zelf invullen geeft blijkbaar enorm goede uitleencijfers”, zegt directeur Renée Kerdijk van de stichting Bibliotheek Staphorst.
 2. Schaatsers snakken naar een toertocht, in 'de Kop' zijn er klaar voor, maar nu nog een vorstperiode
  PREMIUM
  video & foto's

  Schaatsers snakken naar een toertocht, in 'de Kop' zijn ze er klaar voor, nu nog een vorstperio­de

  Wat snakt Nederland, met de Kop van Overijssel voorop, naar een strenge winter. Een week matige tot strenge vorst, en er kan volop worden geschaatst op de grachten en meren. Maar de fraaie beelden van een langgerekt lint schaatsers tussen de weilanden en het wuivende riet zijn zo langzamerhand nostalgie. Schaatstoertochten worden niet meer verreden. De laatste keer is zeven jaar geleden. Er ontstaat gelijk chaos op de weg en het ijs. Maar wat als Koning Winter zich nu meldt? ,,We zijn er klaar voor’’, klinkt het uit verschillende monden.

Kop van Overijssel