Om het parkeerprobleem in het centrum (boven) op te lossen wil de gemeente 70 parkeerplaatsen aanleggen op het braakliggende terrein naast de camperplaats (links) en de straat Buiten de Enkpoort (rechts).
Volledig scherm
PREMIUM
Om het parkeerprobleem in het centrum (boven) op te lossen wil de gemeente 70 parkeerplaatsen aanleggen op het braakliggende terrein naast de camperplaats (links) en de straat Buiten de Enkpoort (rechts). © Pedro Sluiter Foto

Oplossing voor parkeerprobleem in Hasselt

Al jaren ervaren de inwoners van Hasselt parkeerproblemen in het centrum. De gemeente Zwartewaterland denkt hiervoor nu de oplossing gevonden te hebben. Voor langparkeerders worden op een braakliggend terrein aan de rand van de historische binnenstad 70 parkeerplaatsen aangelegd.

  1. Horecabedrijven uit Oost-Nederland die geen coronabewijs gaan checken staan online: ‘Ik weet nergens van’
    PREMIUM
    11

    Horecabe­drij­ven uit Oost-Nederland die geen coronabe­wijs gaan checken staan online: ‘Ik weet nergens van’

    Op Facebook regent het berichten van horecaondernemers die geen coronatoegangsbewijs zullen vragen aan hun gasten. Er zijn intussen zoveel ondernemers die hun gasten niet gaan checken, dat er complete websites, kaarten en documenten online staan waarin zichtbaar is waar je als gast niet gecontroleerd gaat worden. Alleen zijn sommige ondernemers verrast door het nieuws dat ze op die lijsten gezet zijn.

Kop van Overijssel