Volledig scherm
Henk van der Woude draagt de voorzittershamer over aan Monique Francoise © voorwaarts zwartsluis

Oud-burgemeester Henk van der Woude legt voorzittershamer Voorwaarts Zwartsluis neer

Voormalig waarnemend burgemeester Henk van der Woude heeft de voorzittershamer van muziekvereniging Voorwaarts uit Zwartsluis overgedragen aan Monique Francoise. Daarmee heeft de in 1922 opgerichte muziekvereniging weer een preses uit eigen gelederen.

In 2016 werd niet tevergeefs een beroep op de oud-Sluziger gedaan toen de vereniging geen voorzitter kon vinden. Henk van der Woude was in het verleden gemeentesecretaris in de gemeente Zwartsluis. Vooruitlopend op de gemeentelijke herindeling keerde hij in 1998 en 1999 terug in Zwartsluis als waarnemend burgemeester, nadat hij in de jaren daarvoor burgemeester was van Nijeveen. De in Vollenhove geboren Van der Woude woont nog altijd in het Drentse dorp en was daar een paar jaar voorzitter van korfbalvereniging DOS’46. 

  1. Overijssel: CDA verliest, maar blijft groot en zowel GroenLinks als Forum voor Democratie wint fors
    Video

    Overijssel: CDA verliest, maar blijft groot en zowel GroenLinks als Forum voor Democratie wint fors

    Het CDA heeft volgens de voorlopige uitslag in Overijssel weliswaar fors terrein verloren, maar met name het platteland blijft de christen-democraten trouw. In het Vechtdal, Salland, Twente en Steenwijkerland is het CDA ondanks fiks verlies nog altijd - en vaak veruit - de grootste partij. Daarmee lijken de christen-democraten net als vier jaar geleden de grootste partij in Overijssel te blijven. Al is het verschil met de nummer twee - in dit geval FvD en VVD - geslonken van vijf naar drie zetels.

Kop van Overijssel